The Godfather van het straatvoetbal: Edward van Gils brengt met Streetkings crew bezoek aan Blauw Wit W

Westknollendam- Straatvoetballer Edward van Gils van StreetKings, bezocht zaterdag ochtend de jeugdafdeling van cvv Blauw Wit W. Streetkings is een bedrijf dat zich bezighoudt met het straatvoetbal. De organisatie houdt zicht bezig met uiteenlopende projecten en focussen zich voornamelijk op het doorgeven van hun passie van het straatvoetbal aan de volgende generaties. Die generatie stond in de vroege morgen klaar in Westknollendam. Niet op asfalt als ondergrond maar op het a-veld voor kantine de Spil.
In de loop van de jaren heeft het bedrijf verschillende projecten opgeworpen. De basis is gelegd door captain, Edward van Gils. Edward heeft in 2010 het bedrijf , StreetKings, opgericht. In de periode van toen tot nu hebben zijn er veel evenementen georganiseerd met grote merken en hierdoor hebben ze hun passie al aan veel mensen kunnen doorgeven. StreetKings houdt zich nu vooral bezig met de akkademy en clinics om de straatvoetbal stijl door te geven. En daarbuiten gebruiken ze de evenementen/toernooien die wij organiseren om ook een stukje (urban) cultuur mee te geven. Ook voor Streetkings was het een geslaagde dag en een bewijs dat de activiteiten niet persé in hun eigen hal maar ook op het (kunst) gras op locatie georganiseerd kan worden.

Steeds meer clubs zijn op zoek zijn naar een andere soort van training geven. In de komende weken zijn de Zaandammers aanwezig op Sportpark Kalverhoek om het Zaans Oranje (ZCFC) de fijne kneepjes van het vak te leren. Daarna is het de beurt aan zvv Zaanlandia. De voetbalclinics zijn op locatie bij de clubs, beide in Zaandam. Ook daar zullen de instructeurs de jeugdige voetballertjes diverse trucs showen. Er worden diverse parcoursen neergezet waarbij de jeugdvoetballertjes steeds weer worden uitgedaagd.

 

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl