OSV-trainer Maurice Renger op zoek naar versterkingen: “We missen scorend vermogen”

Maurice Renger is bezig aan zijn eerste seizoen als hoofdtrainer van OSV. De van origine Oostzaanse vereniging maakte een moeilijke seizoenstart door, maar het bestuur heeft voldoende vertrouwen in de hoofdtrainer om ook komend seizoen samen te werken. Met een aantal versterkingen hoopt Renger de strijd met de top-5 in de tweede klasse aan te gaan.
De hoofdtrainer is met een vreemd eerste jaar bezig. Nadat OSV uit vier wedstrijden drie punten haalde, legde de overheid alle competities stil. Sindsdien moest ook Renger wachten op de herstart van de competitie. Afgelopen week werd duidelijk dat het competitieseizoen 2020/2021 definitief ten einde was. Renger is blij met de duidelijkheid die de KNVB geeft. “De komende tijd is het afwachten wat de indeling en startdatum van de Regio Cup wordt. Daar wil OSV graag aan deelnemen”, stelt Renger, die voorlopig in tweetallen blijft trainen. “Ik kan niet tegen jongens boven de 27 jaar zeggen dat ze niet mogen meedoen. Het zijn leuke plannen, maar daarmee kan ik weinig.”
Sinds zijn contractverlenging is de oefenmeester druk bezig met volgend seizoen. Zo sprak hij met de huidige selectiespelers. “Als technische staf zijn we blij dat iedereen bij de club blijft. We hebben slechts tien weken met elkaar gewerkt, maar de jongens zijn zeer enthousiast over die periode. Dat is een goed teken.” Renger hoopt de komende maanden een aantal versterkingen aan de spelersgroep toe te voegen om de concurrentie te vergroten. “Inmiddels vonden een aantal gesprekken plaats met jongens die we graag willen hebben. Het is geen geheim dat we bij OSV scorend vermogen mistten. Daarom willen we een jongen aantrekken die voor doelpunten zorgt en goed in de groep past.” Niet alleen in de aanval, ook op andere posities wil Renger spelers aantrekken. “In elke linie willen we minimaal één versterking binnenhalen.”
Renger merkte dit seizoen dat de huidige selectie vol zit met échte OSV’ers. “Veel jongens komen uit de jeugdopleiding en zijn doorgestroomd naar het eerste elftal. Die moeten we sowieso behouden voor de club. Zo heb ik spelers in de groep die van beroep schilder zijn. Die schilderen dan geheel vrijwillig de bestuurskamer. Zij kennen iedereen binnen de vereniging en dat is hartstikke belangrijk.” De nieuwe groep moet de ambities van de club waarmaken door een rol van betekenis te spelen in de tweede klasse. Hoewel Renger de kwaliteiten van de concurrenten ziet, is hij voor geen club bang. “We weten allemaal dat de tweede klasse een hoog niveau is. Anders clubs halen versterkingen binnen van Divisie-niveau. Desondanks hebben we de ambitie om richting de top-5 te gaan. Uiteindelijk hebben andere clubs de druk van presteren, terwijl wij graag wíllen. Het is mooi om met de nieuwe groep de uitdaging aan te gaan.”
Tekst: Jordi Smit
Foto: OSV

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl