Remise voor Jong AZ op De Vijverberg

Doetinchem- Jong AZ heeft vrijdag een punt gepakt op bezoek bij De Graafschap. De Superboeren kwamen vlak voor rust op voorsprong, maar in 79e minuut kopte Tijs Velthuis de Alkmaarders langszij: 1-1. De eerste kansen waren voor de thuisploeg. Daryl van Mieghem volleerde bij de tweede paal een voorzet ruim over en Jordy Tutuarima zag zijn dreigende schot geblokt worden door de Jong AZ-defensie.
Snoeihard schot
Aan de overzijde probeerde Mo Taabouni het van randje zestien, AZ-huurling Rody de Boer redde eenvoudig. Bij een vrije trap van Peer Koopmeiners had de goalie meer moeite, maar hij kreeg zijn vuisten achter het snoeiharde schot.
Op voorsprong
Kansen waren spaarzaam in het eerste bedrijf, maar vlak voor de pauze kwam De Graafschap op voorsprong. Van Mieghem probeerde het van afstand en verraste daarmee Beau Reus: 1-0.
Hoog over
Na de thee drong De Graafschap verder aan. Een inzet van Clint Leemans werd gepakt door Reus, waarna Jesse Schuurman van dichtbij naast schoot. Kenzo Goudmijn had daarna de gelijkmaker op zijn schoen. Na goed terugleggen van Koopmeiners schoot hij hoog over.
Konings en Leemans
Rond de zestigste minuut kregen de Doetinchemmers nog wat goede kansen. Joey Konings zag zijn schot in de korte hoek gekeerd worden door Reus, waarna Leemans over mikte.
Hoofd van Velthuis
In de 79e minuut was het plots Jong AZ dat scoorde. Taabouni legde aan voor een vrije trap en vond het hoofd van Tijs Velthuis. De centrumverdediger maakte daarmee zijn eerste goal in het betaald voetbal.
Punt op zak
De beloften waren in de slotfase nog meermaals dreigend. Zo kwam Taabouni tot een aardig schot en zette ook invaller Richonell Margaret de thuisploeg aan het werk met een gevaarlijke dribbel. De score bleef in balans, waardoor Jong AZ met één punt op zak terugkeerde naar Zaanstad.
Velthuis: ‘Ons mannetje gestaan’
“Het was een zware en vooral heel fysieke wedstrijd”, vertelde Velthuis. “Vooraf wisten we op welke manier De Graafschap ging spelen en daar zijn we goed mee omgegaan. We gingen de duels aan en hebben daarin ons mannetje gestaan. Het is niet de manier hoe wij normaal gesproken spelen, maar we mogen als team trots zijn op dit punt. Ook ben ik blij met mijn eerste profgoal. De bal werd hard voorgegeven en ik stond aardig vrij. Genieten.”
WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
De Graafschap – Jong AZ 1-1 (1-0)

Keuken Kampioen Divisie
Opstelling De Graafschap: Rody de Boer; Jasper van Heertum (86. Camiel Neghli), Toine van Huizen, Ted van de Pavert, Jordy Tutuarima; Danny Verbeek (65. Rick Dekker / 86. Milan Hilderink), Clint Leemans, Jesse Schuurman; Joey Konings (65. Melvin Platje), Ralf Seuntjens, Daryl van Mieghem.
Opstelling Jong AZ: Beau Reus; Joey Jacobs, Jorn Berkhout, Tijs Velthuis, Maxim Gullit; Bram Franken, Kenzo Goudmijn (62. Des Kunst), Peer Koopmeiners; Fedde de Jong (83. Zico Buurmeester), Jelle Duin (62. Richonell Margaret), Mo Taabouni.
Scoreverloop: 43. Van Mieghem 1-0, 79. Velthuis 1-1.
Gele kaarten: Duin, Berkhout (Jong AZ), Van Huizen (De Graafschap).
Rode kaarten: –
Scheidsrechter: Richard Martens.
Bron: az.nl  Foto’s: Soccrates Images

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl