De Zaanse Winter Experience in volle gang

Zaanstad- De Zaanse Winter Experience is vanaf maandag 22 februari bij het begin van de voorjaarsvakantie die tot en met vrijdag 26 februari loopt, van start gegaan. De organisatie was in handen van Sportbedrijf Zaanstad. Hierdoor konden kinderen op verschillende buiten locaties meedoen met sport, cultuur en lifestyle activiteiten.  Vooraf aanmelden was niet nodig want de kinderen in de leeftijdscategorie van 6 tot en met 17 jaar moesten zich ter plekke registreren. En alle activiteiten vonden plaats volgens de RIVM-richtlijnen.
Onder prima weersomstandigheden werd er ook vandaag weer volop gesport en gespeeld. Binnen het thema sport waren er verschillende sportverenigingen betrokken, die de kinderen een nieuwe sport of een spel leerden. Door het Sportbedrijf  Zaanstad werd  al het sport en spel materiaal verzorgd. Kwam je naar het skatepark A8, dan mochten deelnemers hun eigen skates, skateboard of step meenemen. Waren er kinderen bij die deze niet in het bezit hadden dan kon dit worden geleend. Fluxus Zaanstad zorgde voor uiteenlopende culturele workshops waarin de kinderen iedere keer weer verrast werden. De activiteiten gericht op lifestyle hebben te maken met natuur, zelfvertrouwen, ontspanning, yoga en gezondheid.
Bij aankomst werden op basis van de leeftijd groepjes gemaakt, in deze groepjes gingen de kinderen langs alle activiteiten en workshops. Uiteraard was er ook tijd om te ontspannen, met levensgrote spellen en een chill-hoek.
Dit alles in samenwerking met Zaanse sportverenigingen waardoor de diverse sport en spelochtenden en middagen mogelijk gemaakt werden. De deelnemers waren dit keer: WENS Kinderyoga, Hockeyvereniging De Kraaien, Zaalvoetbalvereniging FC Zaanstreek, Handbalvereniging HV Zaanstreek, Volleybalvereniging Clamdycke, Korfbalvereniging KZ/Thermo4u, Rugbyclub Zaandijk, JOGG, Miel Mans voetbaltrainingen, Sociaalwijkteam SWT, Judoschool Salomons, Gemeente Zaanstad, Podium voor de kunst Fluxus Zaanstad.
Het programma voor morgen

Op vrijdag 26 februari 2021 kan er in Zaanstreek Noord weer worden gesport. Diverse verenigingen zijn aanwezig vanaf 13:00-15:00 uur op het Rosariumpark in Krommenie
en van 13:00-15:00 uur op het Asfaltveldje van De Meander in de Assendelftse wijk Saendelft.
Veiligheidsrichtlijnen
Uiteraard vinden alle activiteiten die Sportbedrijf Zaanstad organiseert plaats volgens de RIVM richtlijnen en het protocol verantwoord sporten. Dit betekent onder andere dat het aanbod afgestemd is op de 1,5 meter regel. Mede hierdoor is het  niet mogelijk dat ouders bij de activiteiten aanwezig zijn. Tijdens de aanmelding bij een activiteiten moeten alle kinderen  daarom contactgegevens achterlaten.


 

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl