Oostzaanse talentvolle keeper Kayne van Oevelen naar FC Volendam

Oostzaan- Het is de 17 jarige keeper Kayne van Oevelen gelukt om bij een BVO neer te strijken. Vandaag werd er aan de Dijk in Volendam een overeenkomst afgesproken die de Oostzaner en Volendammers aan elkaar verbindt. Kayne komt uit een echt voetbalnest en begon als mini met voetballen bij dorpsclub OFC. De club uit het dorp waarin hij nog steeds woonachtig is. Hij startte als 4 jarige met voetballen bij de mini`s en speelde in zijn eerste jaar met Naci Unuvar die over kwam van Hellas Sport. Al snel bleek dat beide spelers over voldoende talent beschikten. Zaandammer Naci Unuvar vertrok als f-pupil direct naar AJAX terwijl van Oevelen wat langer de tijd nodig had om echt door te breken.  Via OFC, FC Purmerend, vv Purmersteijn, Hollandia en AFC strijkt de jonge Oostzaner volgend seizoen neer bij de profs van FC Volendam.
Dat de inmiddels 17 jarige inwoner van Oostzaan zijn kunsten mag vertonen bij Jong FC Volendam is een jongensdroom die uitkomt. “We hebben afgelopen vrijdag hier in huis met zijn allen wel even een klein vreugdedansje gedaan”, reageert vader John van Oevelen”. “Er is ontzettend hard gewerkt door Kayne en dat heeft zich inmiddels uitbetaald. Hij verkeerde de laatste paar jaar al in een goede vorm. Vorig jaar gooide corona roet in het eten een bleef een vervolgstap in zijn carrière nog uit. In 2012 verhuisden we van Oostzaan naar Purmerend. Als 5 jarige kwam Kayne via de f-pupillen terecht bij  FC Purmerend waarna al na één seizoen werd gekozen voor een overstap naar Purmersteijn. Bij deze club kon hij zichzelf nog verder verbeteren en speelde lange tijd op 2e divisie niveau.  In de daaropvolgende jaren werd er iedere keer een stapje naar een hoger niveau gezet. Bij Purmersteijn kwam Kayne in de voetbalschool van AZ terecht. Eerst als spits maar in Alkmaar/Zaanstreek werd hij omgeturnd tot centrale verdediger. Na zijn periode bij de voetbalschool kwam hij terecht bij Hollandia in Hoorn. Bij toeval kwam hij met het keepersvak in aanraking. Bij het uitvallen van de keeper besloot Kayne de keepershandschoenen aan te trekken om deze vervolgens niet meer uit te doen. Slechts sinds 4 jaar mag hij de titel doelman gebruiken. Hij streek vervolgens als doelman neer bij AFC in Amsterdam en daar speelde hij zich in de kijker bij AJAX en FC Twente. Dat resulteerde tot een tweetal stages. Bij beide clubs werd hem geadviseerd om `vlieguren` te maken en eerst veel als gegarandeerd basisspeler te blijven keepen. Dit advies werd geduldig opgevolgd. Totdat daar afgelopen vrijdag uiteindelijk het definitieve telefoontje vanuit FC Volendam kwam. In dat gesprek bleek dat de club het met hem aandurfde en ze op zoek waren naar een goed meevoetballende keeper.” Maandagochtend maakte Kayne van Oevelen voor het eerst kennis met zijn nieuwe werkgever en kon het `oranjehemd` worden aangetrokken.

 

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl