Yaid Marhoum blinkt uit in profopleiding: “Goede ontwikkeling doorgemaakt”

Yaid Marhoum kwam in zijn jeugd uit voor Fortuna Wormerveer, AFC, KFC en DEM. Bij de laatste club maakte hij vorig seizoen een dermate goed jaar door dat hij opviel bij de profclubs. Waar eerstedivisionist NEC hem scoutte, viel uiteindelijk de keuze op de jeugdopleiding van FC Twente/Heracles. Bij die club doet hij het dit seizoen boven verwachting.
De 17-jarige aanvaller is onderdeel van de Onder 18 van de combinatieopleiding. Door de coronacrisis kon hij dit seizoen nog maar weinig laten zien in competitieverband. “Bij de Onder 18 hebben we zoveel man dat we onderling regelmatig wedstrijden spelen. Dan kan ik mezelf dus laten zien.” Marhoum merkt dat de overstap naar een profclub uitdagend is. “Aan alles merk ik dat het weer een stap hoger is dan een goede amateurclub. We trainen vaker en langer, het niveau van mijn medespelers is hoger, het verwachtingspatroon ligt hoger en iedereen is nóg serieuzer met zijn vak bezig. Het is een prachtige ervaring om mee te maken.”
Marhoum maakte in de onderlinge wedstrijden een veelbelovende indruk. In acht wedstrijden maakte hij maar liefst 18 doelpunten. “De afgelopen paar maanden heb ik een goede ontwikkeling doorgemaakt. Dat zie je inderdaad ook terug in de wedstrijden. Ik mag in dit stadium echter niet tevreden zijn, want ik moet vooruit blijven kijken.” De voetballer vindt het, zoals elke prof- en amateurspeler, jammer dat de competitiewedstrijden vooralsnog stilliggen. “Natuurlijk maakt dat het lastig, want ook in die elementen wil je jezelf ontwikkelen. Het is echter niet anders.”
Aangezien Marhoum onderdeel is van de Onder 18 van FC Twente/Heracles, zit hij zeer dicht bij de eerste elftallen. “Dat geven onze trainers aan bij alle selectiespelers. Ik moet mezelf blijven presteren, zodat ik ooit klaar ben voor een eerste elftal.” Door de combinatieopleiding weet Marhoum nog niet welke van de twee clubs het wordt. “Het ligt eraan welke club je vraagt. Uiteindelijk kan ik voor allebei de clubs uitkomen, dus dat is afwachten.” Marhoum hoopt het de komende jaren naar tevredenheid te doen. “Mijn doel is om zo goed te presteren dat iedereen tevreden over mij is. Dan word ik vanzelf beloond met een kans in het eerste elftal van FC Twente of Heracles.” Voorlopig heeft de centrumspits daar geduld mee. “Natuurlijk wil iedereen zo snel mogelijk in het eerste team komen, maar je moet ook weten wanneer het juiste moment is. Als ik hard blijf werken, dan komt de kans vanzelf.”
Tekst: Jordi Smit

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl