KFC-voorzitter Tako Boelens: “Het zegt veel over KFC dat Michiel terugkeert”

Het gaat naar omstandigheden goed met KFC. Ondanks de coronacrisis, die alweer bijna een jaar duurt, keek de vereniging naar de toekomst. Niet alleen verlengde het de contracten van Bas Timmer (Hoofd jeugdopleiding) en Jamie Snijder (Hoofd onderbouw), ook presenteerde het woensdag Michiel Hemmen als speler van het eerste team. “Het is prachtig om te zien dat hij zijn oude club komt helpen”, stelt Tako Boelens.
De voorzitter van de vereniging ziet dat de jeugdspelers in de huidige crisis ‘gewoon’ kunnen blijven voetballen. Daarmee blijft de club enigszins in beweging. “De herenselectie traint keurig in tweetallen. Het is mooi om het fanatisme bij de spelers en trainers te zien. Ook de jeugdafdeling blijft in beweging. Complimenten zijn voor alle vrijwilligers die het mogelijk maken om de jeugdspelers te laten trainen daarom zeer op zijn plaats.” Naast trainingen organiseert de club activiteiten, waaronder onderlinge wedstrijden, toernooivormen, een wedstrijdje footgolf én een ‘Rondje Molen’. Aan de laatste activiteit deed de voorzitter zélf eveneens mee. “De spelers moesten in groepjes van vier tot vijf een rondje om de molen lopen, terwijl ze met de bal dribbelden. Ze wilden graag dat ik meedeed. Dat kwam eigenlijk wel mooi uit, want dat is ook goed voor mijn eigen conditie.”
Boelens werkt nog altijd hard aan de jeugdopleiding. Toen hij drie jaar geleden met Rene Zandbergen bij de club instapte, was er één selectie-elftal per leeftijdscategorie. Dit is inmiddels uitgebreid naar twee teams. “Met die verandering groeit de jeugdafdeling van KFC in de breedte. Op de lange termijn gaan we daarvan de vruchten plukken. Met Bas en Jamie hebben we twee jongens langer vastgelegd die hun hart en ziel in de club steken.” Voor de verdere ontwikkeling van de jeugdopleiding gaat KFC samenwerken met Sina Voetballab. “Die samenwerking is zowel voor selectie- als niet-selectieteams. Het is een doordachte stap om onze jeugdopleiding nóg professioneler te maken.” Ook werkt KFC samen met Streetkings, eigendom van clubman Edward van Gils. “Het is belangrijk om op verschillende ondergronden te leren voetballen. Zo biedt KFC voetbal op een andere manier aan.”
KFC hoopt met de investering dat deze op lange termijn effect gaat hebben op het niveau van het eerste team. “Onze huidige selectie bestaat uit veel talentvolle spelers, die allemaal een binding hebben met onze voetbalclub. Dat vinden wij heel belangrijk.” Met de komst van Michiel Hemmen voegt KFC bovendien een clubjongen toe aan het lijstje selectiespelers. “Het zegt veel over KFC dat hij terugkeert. Hij heeft in zijn carrière veel ervaring opgedaan bij profclubs en heeft een mooie leeftijd om ons te helpen. Ik vind het prachtig dat hij weer onderdeel is van KFC.” De transfer betekent echter niet dat de doelstellingen omhoog gaan. “We willen altijd al bovenin meedraaien. Wanneer je ziet hoeveel jonge spelers wij in onze groep hebben, dan moeten we daarvan de komende jaren profijt hebben. De spelers kunnen van Michiel ongetwijfeld veel opsteken. Hij gaat ons een kwaliteitsimpuls geven.”
Tekst: Jordi Smit

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl