Triatleet Sander Koomen (42) maakt zich op voor Paralympische Spelen in Parijs

Wormer- “Zwemmen in open water is het lastigste onderdeel. Want: wanneer is het einde? Geen idee. Ik zie niets waardoor ik op koers blijf. Gelukkig zit mijn guide Davy met een elastiek aan me vast zodat ik niet afdwaal”, zegt Sander Koomen lachend. De triatleet uit Wormer maakt zich op voor deelname aan de Paralympische Spelen van 2024 in Parijs. Voor Sander staat het beoefenen van de triahlon gelijk aan het begrip vrijheid. Zwemmen, fietsen en hardlopen waarbij je even niet bezig bent met je beperking. Want Sander heeft het Usher syndroom. Een progressieve erfelijke aandoening waarbij het gehoor én het zicht worden aangetast.
Foto: Menno de Haas, onderschrift: Sander (links) bij de racetandem met zijn guide Davy. ‘De snelheid is magisch’.
Afbeelding

 
<p pstyle="PLAT">Sander (links) bij de racetandem met zijn guide Davy. &lsquo;De snelheid is magisch&rsquo;.</p>

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl