Arsenio Dihalu wordt in Wormerveer verlengstuk van trainer Van Elsland

Wormerveer- Tik de naam van Arsenio Dihalu in op de zoekmachine van je PC en gegarandeerd dat je het nodige leeswerk onder ogen krijgt. Arsenio is de speler die het voor Fortuna W een paar keer heel lastig maakte. Hij droeg toen (als 25 jarige) nog het AFC’34 shirt en maakte op veel Wormerveerders indruk. En beslist niet alleen vanwege zijn indrukwekkende haardracht. Komend seizoen zal de inwoner van Krommenie ‘eindelijk’ het Fortuna Wormerveer tenue gaan dragen. Hij (28) volgt zogezegd het voorbeeld van zijn zoontjes.

Arsenio heeft zijn opleiding onder andere genoten bij aanvankelijk Hellas Sport in Zaandam en aansluitend AZ waar hij speelde met Thomas Lam, Jelle Duijf, Adam Maher en zijn vriend Oguzhan Ozyacup die via Arsenal terecht is gekomen bij Besiktas. Bij AZ bleek hij over meer dan voldoende aanleg te beschikken. Het roemruchte Aston Villa uit Engeland bood hem een contract aan. Terug in Nederland koos hij voor Cambuur. Daarna volgde nog clubs uit de Derde Divisie als AFC en ADO’ 20 terwijl ook OFC in Oostzaan van zijn diensten gebruik maakte.

f77f5485-2214-45a7-8812-e7110e47d85d.jpg
Na drie seizoenen AFC’34 (waarvan een verloren ging aan blessures) wist  het Amsterdamse AGB, getraind door Imdat Ilguy, hem binnen te halen. In die periode was Arsenio druk doende zijn eigen Creative Soccer Academy op te zetten. Bij de Amsterdammers was daar ruimte voor. Nu kiest de Krommenieër voor Fortuna W. ‘Al dat reizen heb ik nu wel gehad’ vertelt hij met een lach. Met Fortuna was hij al eens eerder in gesprek geraakt. ‘Toen kwamen we niet rond. Vandaar mijn keuze voor een andere club. Nu ben ik zover dat ik aan de slag wil. Het is ook belangrijk voor mij om als trainer van de JO8 aan de slag te kunnen. Daarin spelen mijn zoontjes.’
10575388_486535368115901_8092718847929249358_o.jpg
6d7546a0-52d3-492d-856f-9818fac45211.jpg
Voor trainer Rene van Elsland betekent de komst van Dihalu dat hij in de jonge selectie straks een ervaren verlengstuk op het veld heeft staan. ‘Met mijn ervaring kan ik – zo verwacht ik – al dat talent verder helpen. Rene is een winnaarstype. We willen allemaal winnen. Op een goede manier. Daarom is het ook belangrijk dat spelers leren verliezen om er beter uit te komen.’ Voetbal is uiterst bepalen voor het leven van de nieuwe aanwinst. Naast zijn eigen Creative Soccer Academy is hij ook ambassadeur van een prachtige stichting Football Makes It Happen. In het dagelijks leven was hij eerder werkzaam in de beveiliging, maar heeft nu zijn draai gevonden in de jeugdzorg. Met grote regelmaat is hij te vinden op de Cruijff Courts in Zaandam en Purmerend. Tevens is hij enthousiast promotor van zijn YouTube voetbalavonturen. Als geschreven is ook Arsenio een man die graag wil winnen. Hoewel hij hoopt dit seizoen nog wel tegen een bal te trappen kijkt hij al voorzichtig uit naar het nieuwe seizoen. Zijn verwachting als beoogd regisserend middenvelder laat niets aan de verbeelding over. ‘We moeten gaan voor de Top 3. Nacompetitie is een prima doel.’ Daar zal niemand binnen Fortuna Wormerveer een probleem mee hebben!
a5a56968-0fb9-4020-9c60-4aa06e217139.jpg
 

 

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl