Michiel Hemmen keert terug bij KFC

Koog aan de Zaan- Het gonst al maanden van de geruchten op het complex, keert hij eindelijk terug? Deze 1.95 meter lange aanvaller zette ooit zijn eerste voetbalstapjes op het complex aan de Wezelstraat. Vanaf de mini’s tot aan de C junioren (huidige onder 14) groeit hij uit tot een talentvolle speler die bij verschillende BVO’s op de radar beland. Uiteindelijk vertrekt hij naar de FC in het palingdorp aan de borders van het IJsselmeer. Bij de wijdbroeken maakte hij in het seizoen 2006/2007 zijn debuut. In 2008 tekent hij een contract voor twee seizoenen bij BV Veendam. Na twee prachtige seizoenen bij deze inmiddels opgedoekte cultclub, rijgt hij de clubs aaneen. Zijn nomadisch voetbalbestaan leidt hem langs clubs als AGOVV, Westerlo (België), Cambuur, BK Hacken (Zweden), Excelsior, Cambuur en Emmen.

Na wat stages in Azië belandde hij in Gelderland bij het ambitieuze Lienden. Daar weet hij zich nog in de kijker te spelen bij profclub Altona Magic uit Australië. Samen met zijn evenzo talentvolle broer Maarten vertrekt hij in 2019 naar het prachtige continent. Na een aantal maanden gooit ook daar Corona roet in het eten. De competitie wordt onderbroken en na een aantal weken quarantaine besluiten de broers hun koffers te pakken richting Nederland. Maarten keert terug op het oude nest en eigenlijk voelt onze verloren zoon daar ook wel wat voor. Al twee zomerrecessen houdt hij zijn conditie op peil bij de selectie van KFC.
Hoofdtrainer Guillaume Groot heeft altijd een goede band onderhouden en zijn hoop op een terugkeer was een wederkerend gespreksonderwerp. Maar de verleiding van Rijnsburgse Boys was groot. “Een fantastische club met hele fijne mensen. De Rijnsburgers hebben een gigantisch bolwerk in het amateurvoetbal. Het voetbal in de Bollenstreek leeft altijd enorm en ik had dan ook graag de streekderbys tegen Katwijk, en Quickboys gespeeld. Mede door de tweede lockdown is daar weinig van terechtgekomen. Wellicht spelen we nog wat wedstrijden in regioverband, maar ik ben bang dat het seizoen als en nachtkaars uitgaat. “ Door zijn privé situatie en zijn maatschappelijke carrière op de marketingafdeling van FC Volendam zijn de prioriteiten gewijzigd. Zijn droom om ooit nog eens te schitteren en te scoren in het klassieke rood-blauwe shirt van De Groote Koogsche heeft hij nooit onder stoelen of banken geschoven. “Ik kom hier niet om af te bouwen. KFC heeft momenteel een jonge, gretige, maar ook een ambitieuze selectie. Tijdens de trainingen afgelopen zomer zag ik een positieve ontwikkeling. Het fanatisme en de ambities vanuit de technische staf lijken zich na jaren van bouwen eindelijk uit te betalen. Ik hoop met mijn ervaring een belangrijke rol te kunnen vervullen.” Nu kunnen we het nieuws eindelijk bekend maken:

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl