Zondag derdeklasser Saenden investeert in volgend seizoen

Wormerveer – Terwijl er op het complex van de RKVV Saenden alleen maar sneeuwbergen te zien zijn wordt er door trainer Rene Reijinga al hard gewerkt aan het nieuwe seizoen. De eerste vier spelers zijn inmiddels vastgelegd voor – naar iedereen hoopt – een volledig seizoen zonder corona-invloed. Die eerste nieuwe spelers zijn niet de minsten. Door het aantrekken van Genaro Liklikwatil, Robin Hoogstra, Mandjano Manuputty en Ferry Heijnis mag je spreken van een kwaliteitsinjectie. In de nieuw te vormen selectie overheerst inmiddels het aantal spelers met een Fortuna verleden. In de wandelgangen wordt al gesproken over het Fortuna filiaal zo meldt RTV Zaanstreek.
Voor de zondag derde klasser betekent deze aanwinst een welkome aanvulling. De gemiddelde leeftijd van de selectie blijft ongewijzigd hoog. De aanvulling uit de eigen jeugd is er niet. Vandaar het dat het benaderen van externe spelers ogenschijnlijk standaard is.
Bijkomend en onverwacht voordeel voor de club van ‘over het spoor’ is dat Purmersteijn haar zaterdagafdeling zonder problemen aan de dijk zette. Dat was niet alleen een domper voor trainer Lars Keppel uit Wormer (volgend seizoen als hoofdtrainer onder dak bij VV Assendelft), maar ook voor tal van spelers. Doelman Gennaro Liklikwatil en verdediger Robin Hoogstra waren nog maar net lid nadat zij van Fortuna W overkwamen. Net als hun collegae beschouwen zij dat gedwongen vertrek als een mes in de rug.
De beweegreden van Liklikwatil is in eerste instantie die situatie in Purmerend. Hij raakte in contact met rkvv Saenden waar hij al veel mensen kende. ‘Vanaf dat moment was de keuze voor mij dan ook snel gemaakt. Ik kan nu weer met mijn vrienden voetballen in een vlaggenschip. Dat heeft altijd mijn voorkeur gehad boven een 023 team. Daarom ben ik ook vertrokken bij Fortuna W. Ik denk dat wij met dit team hele grote stappen kunnen zetten naar promoties en hoop dat wij binnen een aantal jaren toch in de 1e of 2e klasse uit kunnen komen.’
Ook voor Robin Hoogstra was het een roerig seizoen achter de rug bij Purmersteijn door het opheffen van de zaterdagtak. ’Vanuit die hectiek ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe club waar gezelligheid en voetbal samen komen. Nu heb ik Saenden daarin gevonden vooral door de jongens die daar spelen.’
Hoogstra – die eerder bewust koos voor het spelen op zaterdag – stelt nadrukkelijk zijn mooiste jaren bij Fortuna te hebben beleefd met veel van de jongens die nu de basis van rkvv Saenden vormen. ‘Trainer René Reijinga was er snel bij om mij te benaderen. Een goed gesprek was het gevolg. Terug naar Fortuna was voor mij zelf niet echt een optie. Heb ook met niemand van de club contact gehad alleen een aantal spelers.’
Voor Mandjano Manuputty is er dan ‘eindelijk’ de overstap. Zijn naam valt al diverse seizoenen bij Saenden waar een deel van zijn familie ook speelt of speelde. Het verschil in niveau maakte dat hij Fortuna W trouw bleef. Tot nu. ‘De reden voor de stap is omdat er al wat jongens zitten waar ik vroeger bij Fortuna mee heb gevoetbald. Bovendien ben ik meerdere keren door Rene benaderd en na ons laatste gesprek heb ik er een heel goed gevoel aan overgehouden. Ik zie dit als een mooi nieuw avontuur. Al helemaal nu ik gehoord heb dat Ferry en Robin ook het team komen versterken. Al met al een leuke en sterke groep.’

Verrassend voor velen bij Fortuna W was ook de transfer van Ferry Heijnis. Ook hij heeft veel bij die club meegemaakt. Hoogtepunten, maar ook diepe dalen. Hij geeft aan voor Saenden gekozen te hebben omdat al zijn vroegere Fortuna vrienden daar spelen. ‘De groep van Fortuna werd te jong. Ik wilde weer met jongens spelen van ongeveer dezelfde leeftijd. Er gaan veel bekende jongens richting Saenden. Hoogstra, Liklikwatil en Manuputty. Ook Jordy Poyato speelt er en Remy Goudriaan, Dwayne Heijstek, Ido Bonnema, noem maar op. Plus dat ik toe was aan een nieuwe prikkel en omgeving. De groep die bij Saenden zit is de hoofdreden. Ik had dit eerlijk gezegd nooit zien aankomen ook. Ik zal Fortuna ook nooit vergeten, al de mensen erom heen, fantastische en warme club. Toch ik denk zelf dat dit de juiste keus is.’
De man die uitermate in zijn nopjes zal zijn met al deze spontane aanwas is natuurlijk trainer Rene Reijinga. Op de vraag waarom er zoveel oud-Fortunezen in zijn selectie spelen is hij helder. ‘Wij hadden het geluk dat Purmersteyn zaterdag stopte en dat die jongens die daar speelden bij hun vrienden wilden gaan spelen. Daar was ik snel bij, een mooie kans voor Saenden.’
Foto`s: Theo van Vlaanderen

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl