Temperatuur loopt op: ijskwaliteit snel minder

Zaanstad- Hoewel we eigenlijk nog veel langer willen genieten van het natuurijs heeft het er alle schijn van dat dit de laatste schaatsdag van deze vorstperiode zal zijn. Helaas – al zal niet iedereen dat zo ervaren – gaat het vandaag al zo hard dooien dat schaatsen morgen beslist niet meer veilig is. Daarnaast is er voor vannacht en morgenochtend door gladheid op de wegen code rood afgegeven. Moet u de weg nog op moeten, doe dan uitermate voorzichtig.
Op verschillende plekken is het nu al niet meer raadzaam om je op het ijs te begeven meldt RTV Zaanstreek. Er vallen her en der al grote gaten in het ijs, waardoor het op talrijke plaatsen niet meer veilig is om te schaatsen. Op de Nauernasche Vaart was het al niet meer mogelijk om te schaatsen. Dat heeft alles te maken met het gemaal Pieter Engel in Assendelft. Dat blijft onder alle omstandigheden haar werk doen. Dat komt omdat Vanderkamp Pompen uit Zwolle uit naam van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier een tijdelijke pompinstallatie heeft geplaatst heeft bij het gemaal. De tijdelijke installatie heeft een nominale capaciteit van 12.000 m3 en dient om het bestaande gemaal te kunnen renoveren.
Daartoe is een hele constructie gebouwd die er op het eerste oog uitziet als een kermisattractie. Dat beeld wordt versterkt als de pompen hun werk uitvoeren en er een enorme hoeveelheid richting de Nauernasche Vaart opgepompt wordt. Waar normaliter het water keurig verdwijnt stroomt het nu over het ijs.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl