GG/IJskoud de beste verrast KZ/Thermo4u

Koog aan de Zaan- De vraag vooraf aan de Zaanse derby was in hoeverre de derbygevoelens een rol speelden bij de teams. KZ trainer Dennis Doves had dat niet gemerkt terwijl aan GG zijde duidelijk die spirit aanwezig is. Bij rust is in het Topsportcentrum de Koog daar het meetbare resultaat een 13-19 voorsprong voor de gasten. In het tweede deel tapt de thuisploeg uit een ander vaatje, maar kan toch niet voorkomen dat de ploeg uit Wormer – net als vorig seizoen in het laatste duel – met een doelpunt verschil de winst (27-28) mee naar huis neemt.
GG/IJskoud de Beste neemt brutaal het initiatief en weet dat in de stand tot uiting te brengen. De bezoekers zoeken nadrukkelijk beter naar de mogelijkheden en zitten op een schotpercentage in beide vakken van 30%. Bij de gastheer is dat aanzienlijk minder, terwijl ook de rebounds minder in het Kooger voordeel worden afgevangen.
Het verschil in de stand is continue in het Wormer voordeel. Van twee tot af en toe vier doelpunten. Martin Coevert en Carlo de Vries schieten met scherp waardoor de ruststand van 13-19 helemaal niet vreemd is. De beide commentatoren Lars Ankum en Chris Kaper laten duidelijk merken dat zij KZ onder de maat vinden spelen, maar complimenteren GG.
In de rust moet Dennis Doves, trainer KZ, zijn discipelen ongetwijfeld helder hebben gemaakt dat het anders moest. Liefst vijf goals op rij brengt de gastheer op 18-19. Het lijkt alsof de gasten het zwaar gaan krijgen. Zeker nu de angel – schotvaardige Coevert – er uitgehaald lijkt te worden door goed verdedigen van Jordy Pasma.
KZ speelt in deze fase van de strijd ook weer de z.g. 4 schots aanvallen lijkt op punt van doorbreken te staan. Dat er vervolgens drie strafworpen worden gemist is – naar later zou blijken – essentieel. Met nog ruim negen minuten te gaan komt KZ langszij (23-23) en dat was sinds de 2-2 niet meer voorgekomen.
Trainer Daniel Hermzen wisselt aan groengele zijde slim. Kevin Dik komt in het veld en dat zorgt voor een ander beeld. De score krijgt een spannend verloop waarbij de bezoekers toch steeds aan de goede kant van de score weten te blijven. De 27-27 valt met nog drie minuten te gaan wisselt Hermzen nogmaals slim waardoor Coevert weer in de aanval komt op de plaats van Dik.
Met nog slechts 50 seconden te gaan is hij het die de 27-28 via een strafworp realiseert. De daaropvolgende aanval van de Koogers wordt minder slim uitgespeeld. Dat brengt GG in de situatie dat de score echt veilig gesteld kan worden. De toegekende strafworp wordt echter gemist door Coevert. Er resteert voor KZ te weinig tijd om een nederlaag te voorkomen.
Verslaggever Chris Kaper complimenteert GG/IJskoud de Beste met een puike partij. ‘KZ toonde gewoon te weinig discipline.’ Dat maakt dat de Koogers nu voor hun begrip te laag staan op de ranglijst. De andere wedstrijd in poule A (LDODK/Rinsma Modeplein – PKC/Vertom) eindigde in een ruime 22-33 winst voor de Papendrechters. Morgen speelt Blauw Wit A in eigen hal tegen Oost Arnhem.
Komende week speelt KZ wederom een thuiswedstrijd. Oost Arnhem zal worden ontvangen in de breedtehal. De topsporthal zal deze week in gebruik worden genomen voor de coronavaccinering. In hoeverre die kleinere hal nadelig is voor de thuisploeg is moeilijk in te schatten.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl