Fraai schaatsweekend staat voor de deur: vooral in rondom Jisp en Oostknollendam

Oostknollendam- IJsmeester Aad Stam zag woensdag nog veel wakken ‘Betrouwbaar, veel sneeuwijs’ waren zijn woorden.
Sneeuwschuiver ‘Blauwe Gerrit’ hoeft (nog) niet in actie te komen. De weinige sneeuw op het ijs is geen belemmering voor de vele schaatsliefhebbers in het Wormer- en Jisperveld.
Daar was Aad Stam er woensdag één van. Het ijs is volgens hem op slootjes betrouwbaar, maar door het sneeuw-ijs lastig om over te schaatsen. ”Daarnaast moet je voor wakken extra
goed opletten, ook in de Koksloot. Maar vandaag en het aankomend weekend is ook de Knollendammervaart goed te doen, voor een schaatstochtje Spijkerboor”, aldus ijsmeester Aad.
Aad Stam en Jan Koene.
De één van Oostknollendam. De ander van Jisp. De laatste vertelde in Dagblad Zaanstreek ongelukken door het ‘sneeuwijs’te verwachten, als ‘hordes mensen’ het weekend komen schaatsen.
”Schaatsers op eigen risico het ijs op”. Dat zegt Karel Dronkert van Wormerland. ”Omdat er geen tochten worden gehouden, is er ook geen controle. Als je iets overkomt, moet je
hopen dat er mensen in de buurt zijn”, aldus de gemeente-woordvoerder in het NHD.
Veel amateurclubs zouden geen aanspraak kunnen maken op de NOW-regeling. Referentiemaand
is juni 2020, als veel clubs door de zomerstop net even geen trainers op de loonlijst hebben staan.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl