Alex Geernaert is trots op vv Assendelft: “Schitterende dorpsclub”

Derdedivisionist ODIN ’59 bracht afgelopen maand naar buiten dat Alex Geernaert de nieuwe hoofdtrainer is van de club. De huidige eindverantwoordelijke van vv Assenhelft had het nog uitstekend naar zijn zin bij zijn vereniging, maar kon de uitdaging niet laten schieten. “Ik ben een ambitieuze sportman die graag het hoogst haalbare bereikt. Daar past ODIN ’59 goed in”, vertelt hij.
Geernaert is momenteel nog hard aan het werk bij vv Assenhelft. Hoewel hij deze zomer de overstap naar Heemskerk maakt, is hij bezig met de eerste inventarisatieronde voor volgend seizoen. “We willen als club graag weten wat de plannen van de spelers zijn. Normaal doe je dat langs het veld of in de kantine, maar de huidige situatie dwingt ons om telefonische gesprekken te houden.” De oefenmeester heeft goed contact met Lars Keppel, zijn opvolger. “We hebben met de huidige technische staf drie jaar lang keihard gewerkt, maar ik heb de overtuiging dat Lars het goed gaat overnemen. Op veel dingen zitten we op één lijn. Uiteraard gaat hij over de plannen met de spelersgroep, maar met de gesprekken help ik hem graag.”
Jarenlang was Geernaert jeugdtrainer bij onder meer KFC, FC Volendam en Ajax. Nadat hij via vvv Westzaan bij de senioren terechtkwam, kreeg hij bij vv Assendelft een kans in de tweede klasse. “Tijdens mijn eerste seizoen verloren we de eerste vier wedstrijden, maar kwamen we alsnog in de finale van de nacompetitie terecht. Dat was prachtig om mee te maken.” In het seizoen 2019/2020 deed vv Assendelft het wederom uitstekend, maar kwam de competitie door de coronastop tot stilstand. De KNVB liet de club vervolgens alsnog promoveren naar de eerste klasse. “Iedere sportman wil op het veld promoveren, maar uiteindelijk is het niet anders. We waren natuurlijk hartstikke blij dat we naar de eerste klasse mochten.”
De hoofdtrainer vindt deze prestaties zeker niet de enige hoogtepunten van zijn periode in Assendelft. Geernaert is onder meer trots dat de club erin slaagde om talenten die eerder over de Zaanstreek uitwaaiden, naar de vereniging terug te halen. “Bij onder meer Riccardo Romeo, Justin Bleeker, Quinn van der Geugten en Christiano Peters lukte dat. Zij hebben inmiddels allemaal een goede plek in de selectie.” De trainer weet dat het voor de club een uitdaging is om een rol van betekenis te spelen in de eerste klasse. “We voetballen tegen clubs die een ander beleid voeren. Wij willen veel jongens uit eigen dorp in het eerste elftal kwijt en spelers uit de regio een kans bieden. Andere clubs hebben daadwerkelijk budgetten om spelers te halen. Desondanks sta ik volledig achter het beleid van de club. Wij zijn nog altijd een schitterende dorpsclub, waarbij de vrijwilligers alle spelers van het eerste elftallen kennen.”
Bij ODIN ’59 hebben inmiddels meerdere spelers aangegeven dat zij na het seizoen vertrekken. Geernaert maakt zich echter allerminst zorgen over de situatie. “De club presteert met een iets kleiner budget dan zijn concurrenten. ODIN haalt daarom jongens uit de eerste klasse en Hoofdklasse om hen de kans te bieden op het hoogste niveau, zoals de club dat deed bij Jim Hulleman en Koen Tros. Dan weet je dat als zij het goed doen, clubs uit de Tweede Divisie achter hen aan gaan. Dat is het beleid van de club en calculeer je als trainer van tevoren in. Met een goed sportief plan moeten wij weer jongens aan ons binden, maar daar heb ik alle vertrouwen in.”
Tekst: Jordi Smit
Foto: Marijke Bosman

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl