Telstar zet volgende stap in ambities, naast onder -21 vanaf het seizoen 2021/22 ook een onder -18 en -16

Velsen-Zuid- De Witte Leeuwen krijgen weer een zelfstandige jeugdopleiding. Vanaf het seizoen 2021/2022 zal Telstar met een onder 21, 18 en een onder 16 elftal actief zijn in de KNVB competitie. Om de jeugdopleiding vorm te kunnen geven is er met het IJmuidense IJVV Stormvogels een samenwerking aangegaan. De onder 18 en 16 elftallen gaan trainingen en wedstrijden in het stralend wit compleet met Telstar logo op Sportpark Zeewijk uitvoeren. Hiermee komt een einde aan de samenwerking met de jeugdopleiding van AZ.
Bovendien zal Stormvogels in samenwerking met René Koster van Football Talent in aanvulling op de huidige elftallen en competities een prestatieve jeugdopleiding starten. Onder de vlag en in het blauw van IJVV Stormvogels zullen jongeren tussen de 8 en 15 jaar de kans krijgen zich door te ontwikkelen. Het is de bedoeling dat jongens en meisjes uit de regio in deze teams gaan spelen. Met als visie dat Stormvogels onder 15 de kweekvijver voor Telstar onder 16 wordt. Hierdoor kan regionaal talent al jong Witte Leeuw worden en wellicht doorstromen naar de selecties van Telstar Vrouwen en Mannen. Ook Stormvogels houdt daarnaast eigen teams in de opleiding van O16 t/m O19 voor de doorstroming naar de senioren amateurs.
“Wij willen als Telstar het regionale talent de kans bieden om zich optimaal te ontwikkelen.” Start Andries Jonker. “Met de realisatie van een beloftenelftal voor zowel de Telstar mannen als vrouwen hebben we afgelopen zomer al een mooie stap gemaakt. De samenwerking die nu met IJVV Stormvogels tot stand is gekomen is wederom een stap in de goede richting. (..)Het is voor de jongens en meisjes uit de regio mooi dat zij straks de kans krijgen om al op jonge leeftijd voor Telstar uit te komen en op een hoog niveau te trainen en te spelen. Het is wederom een bewijs dat wij bij Telstar niet alleen ambities uitspreken, maar ze ook realiseren.”
Nico Stoker van Stormvogels zegt ”beide clubs kunnen elkaar versterken in het realiseren van hun eigen ambities, zowel in de breedtesport, binding met en in de regio als ook in het doorontwikkelen van talenten” en voegt hij toe “wij hebben er een prachtige accommodatie voor”
Stormvogels en Telstar benadrukken dat het hier om een samenwerking gaat en niet om een fusie. De prestatieve elftallen tussen 8 en 15 jaar vormen een aanvulling op het huidige competitie aanbod bij IJVV Stormvogels. Dit is en blijft zoals het is. De komende maanden maken de clubs via hun websites meer over de tot standkoming van de diverse teams bekend. Ook zullen binnen Stormvogels de leden nog worden geïnformeerd en waar nodig geraadpleegd via de ledenvergadering.
Foto:telstar-1963.nl

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl