IJsvereniging Nova Zembla uit Wormer opent haar poorten

Wormer – Er is sprake van eendelijke dag in onder andere Wormer. De talrijke vrijwilligers van IJsvereniging Nova Zembla hebben de afgelopen dagen keihard aan ‘hun’ ijsbaan gewerkt om er voor te zorgen dat er in Wormer op een veilige manier kan worden geschaatst. Nico Reus, de voorzitter Nova Zembla, is daarom verheugd dat de ijsbaan ‘eindelijk’ open gaat! Hij daarom schreef een bericht aan alle schaatsliefhebbers in en rond Wormer.
Beste schaatsvrienden,
De klokken van onze Beschuittoren luiden het schaatsseizoen in. We zijn er helemaal klaar voor. Natuurlijk moeten we met elkaar zowel plezier hebben als ook rekening houden met corona. Daarom hebben we enkele regels moeten maken.

  • openingstijden dagelijks vanaf 11.00 uur tot 20.00 uur ’s avonds zodat we allemaal weer om 21.00 uur thuis kunnen zijn
  • we hebben ons team uitgerust met gele vestjes zodat ze voor makkelijk aanspreekbaar zijn
  • bij de entree van het Kerkpad vindt u een bord met duidelijke aanwijzingen
  • veel banken maken het voor u gemakkelijk om uw schaatsen aan te doen
  • ook binnen onze schaatsbaan geldt natuurlijk wel de 1,5 met afstand van elkaar
  • voor het schaatsen huren, hebben we een afgesloten ruimte voor één persoon of één ouder met kind


De eerlijkheid gebied te zeggen dat het ijs ook bij ons niet optimaal is. De vele sneeuwval van afgelopen weekend heeft samen met de stormachtige wind geen spiegelgladde ijsbaan opgeleverd. Wij dachten dat de brandweer wel kon komen. Het blijkt echter dat alleen sproeien met water helpt. De slangen van de brandweer kunnen niet sproeien. Gelukkig helpt flink schaatsen ook.

Natuurlijk zijn wij ook beperkt door de coronaregels. Wij mogen maximaal 200 bezoekers toelaten op de ijsbaan. Daarom kan het voorkomen dat het vol is en dat u dus even moet wachten of later moet terug komen. Wij rekenen op uw begrip. Maar één ding is zeker, met elkaar gaan we er een paar prachtige schaatsdagen van maken!
U bent van harte welkom!
De foto’s zijn genomen door leden van de club

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl