In memoriam: Sportverslaggever Jan Wit (1944-2021)

Koog aan de Zaan- Oud sportjournalist Jan Wit is op 76-jarige leeftijd bezweken aan de gevolgen van corona. Hij werkte in het verleden voor de Zaanse kranten Typhoon en Zaanlander. Later ook nog voor De Telegraaf en Nieuwsblad De Zaankanter. Jan Wit was van vele Zaanse sportevenementen en gebeurtenissen op de hoogte en was daar dan ook een graag geziene gast.
Verslaggever Kees Klinkenberg was bij Nieuwsblad de Zaankanter directe collega en hield de laatste jaren contact met hem. Hij kwam regelmatig op de redactie afdeling langs om redactionele input te geven. Toen Nieuwsblad de Zaankanter ophield te bestaan werd het contact tussen de twee minder, ook omdat Jan niet veel meer buiten de deur kwam. ” Jan was nieuwsjager. Dat mannetje uit Koog aan de Zaan met zijn kleine notitieblok in de hand. Jan is op 76 jaar geworden en nu zelf in het nieuws. Bizar, maar ook voor een nieuwsjager komt er een keer een moment waarop anderen de punt moeten plaatsen. Zijn huis aan de Julianastraat was een groot krantenknipselarchief. Dat was ook een wapen van Jan. Een onuitputtelijke schat aan informatie”, citeert Kees.
Archieffoto: Jan Wit (in blauwe polo met boekje in de hand) in 2016 in typische stijl bij de wedstrijd tussen Oud AZ-Oud Ipswich Town op sportpark Kalverhoek

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl