Tiental Jong AZ onderuit in Oss

Oss- Jong AZ heeft vrijdag met ruime cijfers onderuit verloren van TOP Oss. In het Frans Heesen Stadion kreeg Jorn Berkhout al na vier minuten een rode kaart. Het Alkmaarse tiental hield geen stand: 6-0. De wedstrijd begon dramatisch voor Jong AZ. Al na vier minuten beging Berkhout een overtreding op de ogenschijnlijk doorgebroken Mart Remans. De verdediger werd bestraft met een directe rode kaart. Kort daarvoor moest Mees Bakker al in actie komen. De doelman keerde een inzet van Trevor David, waarna Kenzo Goudmijn en Joey Jacobs zich voor de rebound worpen.
Achteruit gedrukt
Het tiental van Jong AZ werd achteruit gedrukt en de thuisploeg kwam tot meerdere kansen. Dennis van der Heijden mikte bij de eerste paal net naast en Remans schoot van dichtbij op Bakker. Voor laatstgenoemde was het in de 22e minuut wel raak: 1-0.
Numerieke meerderheid
De Alkmaarse verdediging hield geen stand tegen de numerieke meerderheid. In de 29e minuut maakte Remans zijn tweede, waarna Philippe Rommens even later – met een fraai afstandsschot – zelfs de 3-0 scoorde.
Van afstand
Na rust was de eerste kans voor Jong AZ. Richonell Margaret stoomde op van rechts en schoot in de korte hoek op Bo Geens. Een minuut later was het aan de andere kant wel raak. Rommens scoorde opnieuw van afstand. In de 58e minuut completeerde Remans zijn hattrick, waarna Livio Milts in de zeventigste minuut de 6-0 maakte.
Koopmeiners: ‘Om snel te vergeten’
“Plan A kon al snel de prullenbak in”, vertelde aanvoerder Peer Koopmeiners. “Je weet dat het met tien man lastig wordt, maar het moet wel beter dan dit. We hielden het niet goed dicht en leverden niet genoeg energie. We stonden met een man minder, maar moeten alsnog meer laten zien dan wij deden. Een wedstrijd om snel te vergeten.”
WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
TOP Oss – Jong AZ 6-0 (3-0)

Keuken Kampioen Divisie
Opstelling TOP Oss: Bo Geens; Trevor David (68. Joshua Sanches), Jan Lammers, Rick Stuy van den Herik, Ruben Roosken; Lion Kaak (68. Tim Hölscher), Philippe Rommens (76. Justin Mathieu); Olivier Rommens; Mart Remans (83. Sjoerd Overgoor), Dennis van der Heijden, Livio Milts.
Opstelling Jong AZ: Mees Bakker; Robin Lathouwers (46. Fons Gemmel), Joey Jacobs, Jorn Berkhout, Emir Biberoğlu; Peer Koopmeiners, Fedde de Jong (61. Yusuf Barasi), Kenzo Goudmijn (61. Bram Franken); Richonell Margaret, Jelle Duin (46. Tijs Velthuis), Mo Taabouni.
Scoreverloop: 22. Remans 1-0, 29. Remans 2-0, P. Rommens 3-0, 50. P. Rommens 4-0, 58. Remans 5-0, 70. Milts 6-0.
Gele kaarten: Velthuis (Jong AZ).
Rode kaarten: 4. Berkhout (Jong AZ).
Scheidsrechter: Clay Ruperti.
Bron: az.nl Foto’s: Soccrates Images

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl