Team Sportservice brengt senioren thuis in beweging

Zaanstad – Team Sportservice roept de Zaanse senioren op mee te doen met hun fitness programma. Gedurende het hele jaar worden veel activiteiten, sportlessen en toernooien georganiseerd. De huidige omstandigheden vragen bij veel activiteiten om een aangepaste organisatie. Een voorbeeld hiervan is Fitness voor Senioren. Dit kan nu niet op gebruikelijke wijze plaatsvinden. Als alternatief is er nu Fitness voor Senioren via een digitaal platform.
‘Een beetje onwennig maar toch ook wel heel leuk’, aldus Michelle Maliszewski (coördinator). Alle senioren in Zaanstreek-Waterland zijn van harte welkom om mee te doen.
Eind december is Team Sportservice gestart met de eerste les via Zoom. Michelle: “Natuurlijk geven wij liever op locatie les. Naast het bewegen heeft de les namelijk ook een sociale functie. Deelnemers vinden het gezellig en ontmoeten elkaar graag. Gelukkig is dat digitaal ook mogelijk. Een half uur voor aanvang van de les is de virtuele zaal geopend. Deelnemers hebben dan de tijd om rustig in te loggen en even met elkaar te praten. Na afloop is er gelegenheid om samen te evalueren en gezellig te kletsen. Dit kan zelfs in aparte groepen, bijvoorbeeld per dorp of gemeente. Zo kunnen we toch voldoen aan de behoefte om niet alleen te sporten maar het ook gezellig te hebben.”
Even wennen
De lessen worden onder andere gegeven door Wendy Ham, zij is oefentherapeut en heeft veel ervaring met Fitness voor Senioren. Wendy: “Het lesgeven via Zoom is in het begin toch even wennen. Zowel voor mij als voor de deelnemers is het nieuw, we zijn nog aan het uittesten welke knopjes we moeten intoetsen om de microfoon aan en uit te schakelen en kijken hoe de les zo duidelijk mogelijk in beeld kan worden gebracht. Meestal komen we er met elkaar wel uit.”
Reacties
“De reacties op de eerste les waren enthousiast. De deelnemers vonden het een mooie uitkomst om zo toch seniorenfitness te kunnen volgen”, vertelt Wendy. “Iedereen kan deelnemen aan de lessen. Soms is er een flesje water nodig om toch wat gewicht in de armen te hebben. Zo zijn de deelnemers toch in beweging met elkaar.” Meer informatie op www.noordhollandactief.nl. Klik op inschrijven activiteit, vul de woonplaats in, ga naar 55+ en schrijf in. Vragen? Mail dan zaanstreekwaterland@teamsportservice.nl of bel: 0229 – 28 77 00.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl