Jong AZ reist af naar Oss

Zaanstad- Daags na de overwinning op FC Eindhoven reist Jong AZ af naar Noord-Brabant. In het Frans Heesen Stadion wacht de ploeg van trainer Michel Vonk vrijdag een duel met TOP Oss. De aftrap is om 18:45 uur.
Jong AZ boekte maandag zijn eerste competitiezege van 2021. Op het AFAS Trainingscomplex werd FC Eindhoven met 3-2 verslagen. De beloften bogen na rust een 0-1 achterstand om in een 3-1 voorsprong. De slotminuten waren door een tweede tegengoal nog spannend, maar de thuisploeg trok de zege over de streep.
Heerlijke vrije trap
Peer Koopmeiners was met een heerlijke vrije trap verantwoordelijk voor de 1-1. De aanvoerder maakte daarmee zijn derde van het seizoen. De 2-1 kwam op naam van Kenzo Goudmijn. De middenvelder kwam voor de tweede keer op het scoreformulier. Tevens was hij daarmee twee opeenvolgende wedstrijden trefzeker.
Betrokken
Jelle Duin was goed voor de 3-1 en is sinds de winterstop – toen hij na een verhuur aan MVV terugkeerde bij Jong AZ – in vier duels al bij vijf goals betrokken. Drie keer scoorde hij zelf, twee keer gaf hij de assist.
Weer inzetbaar
Verdediger Joey Jacobs zat tegen FC Eindhoven een schorsing uit. Tegen TOP Oss is hij weer inzetbaar. Ook Mo Taabouni is terug. De aanvaller kampte met een lichte blessure en maakte maandag zijn rentree.
Assistent-trainer
Kenneth Goudmijn is tot het einde van het seizoen assistent-trainer van AZ 1. De oefenmeester uit Heerhugowaard was met Vonk een trainersduo bij Jong AZ en blijft daar – wanneer het schema van AZ 1 dat toelaat – op de bank plaatsnemen.
Lege handen
TOP Oss ging vorige week met 2-1 onderuit tegen De Graafschap. In Stadion De Vijverberg kwamen de Superboeren op een 2-0 voorsprong. Mart Remans deed in de laatste minuten iets terug, maar de Ossenaren vertrokken met lege handen uit Doetinchem. De Brabanders bezetten momenteel de vijftiende plaats. Met zeven zeges, vier remises en elf nederlagen werden er 25 punten behaald.
Nieuwe spelers
Trainer Klaas Wels mocht in de winterse transferperiode vier nieuwe spelers verwelkomen. Tim Hölscher en Justin Mathieu zijn transfervrij aangetrokken, terwijl Livio Milts (Roda JC) en Evan Rottier (ADO Den Haag) op huurbasis naar Oss vertrokken.
Wuppertaler en PAEEK
Matthijs van Nispen en Mateo Aramburu lieten TOP achter zich. Laatstgenoemde vertrok naar het Duitse Wuppertaler SV, Van Nispen naar PAEEK uit Cyprus.
Stuy van den Herik
Jong AZ en TOP speelden zeven keer eerder tegen elkaar. De Alkmaarders wonnen er drie, TOP vier. De laatste ontmoeting leverde Jong AZ een nederlaag op. Rick Stuy van den Herik maakte in de 25e minuut de enige treffer.
Arbiter
De wedstrijd staat vrijdag onder leiding van Clay Ruperti. De arbiter wordt langs de lijnen bijgestaan door Yorick Weterings en Thomas Krijt. Martijn Kieft is aangesteld als vierde official.
Live
TOP Oss – Jong AZ is te volgen via het Twitteraccount van AZ en live te zien op ESPN 4.
Volgende wedstrijd
Vrijdag 12 februari speelt Jong AZ in eigen huis tegen Jong FC Utrecht. De beloften clash begint om 18:45 uur.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl