Jong AZ verslaat FC Eindhoven

Zaanstad- Jong AZ heeft maandag zijn eerste thuiszege van 2021 geboekt. De ploeg van trainer Michel Vonk was op het AFAS Trainingscomplex met 3-2 te sterk voor FC Eindhoven. Peer Koopmeiners, Kenzo Goudmijn en Jelle Duin maakten de doelpunten.
Bij Jong AZ verschenen Håkon Evjen, Tijjani Reijnders en Zakaria Aboukhlal aan de aftrap. Ook Mo Taabouni – die de afgelopen weken kampte met een lichte blessure– zat weer bij de selectie. Joey Jacobs was geschorst.
Moeilijke hoek
De eerste kansen waren voor Jong AZ dat Eindhoven met sterk spel achteruit drukte. Duin – zondag nog voor het eerst op de bank bij AZ 1 – testte Ruud Swinkels met een schot uit moeilijke hoek. Evjen en Goudmijn waren kort daarna ook dichtbij. Het schot van laatstgenoemde werd geblokt, terwijl Swinkels met veel moeite redde op de inzet van Evjen.
Van de Sande
Aan de overzijde dook Joey Sleegers plots op voor Beau Reus, maar de aanvaller wipte de bal over het doel. In de twintigste minuut was het wel raak voor de bezoekers. Jort van de Sande bediende Hugo Botermans bij de tweede paal, die Reus kansloos liet: 0-1.
Buitenspel
Aboukhlal leek al snel met een antwoord te komen, maar zijn treffer werd – onterecht – wegens buitenspel afgekeurd. Voor rust kreeg ook Duin nog een goede kans, maar de spits schoot op het been van Swinkels.
Strak in de bovenhoek
Na de pauze trok Koopmeiners de stand alsnog gelijk. De aanvoerder schoot in de 54e minuut een vrije trap strak in de bovenhoek. Nadat Aboukhlal rakelings naast mikte moest Reus tweemaal optreden. De goalie plukte een bal uit de korte hoek en maakte daarna een hoekschop onschadelijk.
Alkmaarse voorsprong
Goudmijn zorgde in de 62e minuut voor een Alkmaarse voorsprong. De middenvelder vond de hoek, nadat Eindhoven een voorzet van Koopmeiners niet goed weg kreeg. In de 71e minuut maakte Jong AZ ook een derde treffer. Waar kansen voor Aboukhlal en Goudmijn eerder niets opleverden, was Duin wel trefzeker. De spits profiteerde van een scrimmage na een hoekschop.
Slotoffensief
Jong AZ kreeg in de laatste twintig minuten nog een aantal kansen, maar Reijnders en invaller Taabouni verzuimden het duel te beslissen. De Brabanders persten er op hun beurt nog een slotoffensief uit en kwamen in de laatste minuut via Dave de Meij nog op 3-2. De Alkmaarders voorkwamen echter verdere schade en trokken de eerste thuiszege van 2021 over de streep.
Koopmeiners: ‘Extra lekker’
“Ik raakte hem fantastisch en dat de bal er dan zo invliegt is top”, omschreef Koopmeiners zijn vrije trap. “We zaten op dat moment in een fase waarin we veel controle hadden, maar er niet lekker doorheen kwamen. Als je dan zo scoort is dat extra lekker. Dat Eindhoven nog op 3-2 komt reken ik mezelf wel aan. De Meij komt goed voor me en kopt binnen. Gelukkig trekken we de winst over de streep en dat is het belangrijkste.”
WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong AZ – FC Eindhoven 3-2 (0-1)

Keuken Kampioen Divisie
Opstelling Jong AZ: Beau Reus; Fons Gemmel (63. Mo Taabouni), Jorn Berkhout, Maxim Gullit, Emir Biberoğlu; Peer Koopmeiners, Kenzo Goudmijn, Tijjani Reijnders; Håkon Evjen (82. Bram Franken), Jelle Duin, Zakaria Aboukhlal (88. Richonell Margaret).
Opstelling FC Eindhoven: Ruud Swinkels; Valentino Vermeulen; Mawouna Amevor, Flor Van Den Eynden, Jason Bourdouxhe; Jens van Son (27. Alef João), Iker Pozo La Rosa (46. Dave de Meij), Pieter Bogaers; Hugo Botermans (77. David Janssen), Jort van de Sande, Joey Sleegers (19. Dico Jap Tjong).
Scoreverloop: 20. Botermans 0-1, 54. Koopmeiners 1-1, 62. Goudmijn 2-1, 71. Duin 3-1, 90. De Meij 3-2.
Gele kaarten: Berkhout (Jong AZ), João, Van de Sande (FC Eindhoven).
Rode kaarten: –
Scheidsrechter: Jesse Rozendal. bron:az.nl

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl