Fortuna W talenten Samya Masnaoui en Daliyah de Klonia in de kijker

Wormerveer- Ooit was Fortuna-Wormerveer in het meisjes- en vrouwenvoetbal een instituut. Talrijke sportieve resultaten werden behaald. Met de introductie van het betaalde vrouwenvoetbal moesten de club flink inleveren. AZ plukte de vruchten van de opleiding en aantrekkelijkheid. Het is nu – vele jaren later – AFC Ajax dat een sterke vrouwentak heeft. En de scouts daarvan hebben de Zaanse meiden Samya Masnaoui en Daliyah de Klonia, spelend in de JO16-1, inmiddels in beeld. 

Sinds het seizoen 2018-2019 zijn ze bij AFC Ajax begonnen met het opleiden van talentvolle voetbalsters, in de leeftijd van 15 t/m 18 jaar. ‘Deze speelsters spelen allemaal in ons talententeam’ zo legt Jessica van der Leest van de Planning & Coördinatie van AFC Ajax uit. En zij is het ook die de twee talenten heeft uitgenodigd voor een online presentatie over het Ajax Vrouwen talententeam.

Naast die online presentatie is er ook de intentie om, in ieder geval, drie keer mee te trainen met het talententeam. ‘De eerste training staat gepland op donderdagochtend 11 februari. Met de presentatie willen ze Samya en Daliyah inzicht geven over het opleidingstraject.’  Eerder al speelde het duo in onder andere Oranje O12 en O15.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl