Buitenbad De Crommenije vanaf vrijdag 5 februari open

Krommenie- Goed nieuws voor liefhebbers van buitenzwemmen: het buitenbad van zwembad De Crommenije is vanaf vrijdag 5 februari 09:00 uur weer open. Wethouder Sport, Gerard Slegers zal het zwembad officieel openen. Om de inwoners van Zaanstad de mogelijkheid te bieden buiten te zwemmen, is de opening van het zwembad vervroegd, normaal gesproken opent het buitenbad pas eind april. Banenzwemmers kunnen vanaf aanstaande vrijdag 7 dagen in de week een duik nemen in het 50 meter bad.

Vorige week is gestart met alle voorbereidingen en het vullen van het zwembad. Momenteel wordt het water opgewarmd tot 20/21 graden Celsius, dit is een behagelijke temperatuur in combinatie met de buitenlucht. Wethouder Slegers: “We kregen vanuit meerdere inwoners de vraag of het buitenbad niet al eerder open kon. Met de openstelling bieden we de inwoners weer de mogelijkheid om baantjes te zwemmen. Bewegen en sporten in de buitenlucht is heel belangrijk om fit en gezond te blijven dus hieraan werken we graag mee!”

Directeur Sportbedrijf Zaanstad, Ivonne van Tuijl: “We zijn blij dat we in deze moeilijke coronaperiode de Zaanse inwoners toch nog de mogelijkheid kunnen bieden om buiten te zwemmen. Wij hebben gezien hoeveel mensen plezier beleven in andere buitenzwembaden en volgen graag dit voorbeeld, wij kijken ernaar uit de eerste gasten te verwelkomen.”
Buiten zwemmen en RIVM maatregelen
Bezoekers dienen in en rondom het water de 1,5 meter afstand te behouden. Daarnaast moeten de aangegeven loop- en zwemroutes gevolgd worden voor een veilige en prettige zwemervaring. Zwemmers worden verzocht om met badkleding aan naar het zwembad te komen en altijd de aanwijzingen van het personeel op te volgen.

Openingstijden en meer informatie
Op de website sportbedrijfzaanstad.nl staan de openingstijden. Het is noodzakelijk om vooraf online een kaartje te kopen, dit kan vanaf maandag 1 februari 2021 om 09.00 uur via de blauwe button tickets op deze website.
Rekening houden met weersomstandigheden
Het zwembadwater wordt verwarmd tot een temperatuur 20/21 graden Celsius, maar kan met name bij nachtvorst ’s ochtends net onder die temperatuur zijn. Zwemmers moeten hier rekening mee houden.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl