David Min steeds nadrukkelijker aanwezig

Zaanstad – Vanuit onze streek zijn er in de loop der jaren tal van voetbaltalenten doorgebroken in het betaalde voetbal. Aan die opmars lijkt geen einde te komen. Dat is reclame voor de voetbalclubs in onze omgeving. In het verre Waalwijk timmert Wormerveerder David Min stevig aan de weg bij het RKC van trainer Fred Grim. Woensdagavond maakte de voormalige Fortuna W speler zijn eerste Eredivisie doelpunt zo meldde RTV Zaanstreek.
De wedstrijd ontwikkelde zich niet direct in het voordeel van de Waalwijkers. Door drie wissels in te brengen hoopte trainer Grim na ruim een uur spelen (0-1 achterstand) de wedstrijd te doen kantelen. Sylla Sow, Thierry Lutonda én David Min stonden nog niet koud in het veld of Fortuna Sittard verdubbelde de voorsprong door een verkeerde terugspeelbal af te straffen. In de slotfase was het dan toch onze streekgenoot die met een ferme kopstoot de aansluitingstreffer scoorde.

In die fase speelde zijn team een opportunistisch spel. De 1.94 meter lange en kopsterke Min bracht zijn ploeg zelfs bijna nog de 2-2 in, maar de Fortuna doelman tikte de bal nog net uit de hoek. Het verlies was niet meer af te wenden.
Zijn overstap aan het einde van seizoen 2017/18 naar het Waalwijkse RKC kwam voor velen als een verrassing, maar David ging vol overtuiging dat avontuur bij Jong RKC aan. En niet zonder succes! In zijn eerste seizoen (2018/19) in het Brabantse land zat hij eenmaal op de bank bij het eerste elftal.
In 2020 maakte David de overstap naar het eerste elftal en debuteerde hij op 13 september 2020 in de Eredivisie voor RKC. Dit was in de met 0-1 verloren thuiswedstrijd tegen Vitesse, waarin hij in de 70e minuut inviel voor James Efmorfidis. In zijn spelersprofiel staat David als linksbuiten te boek en zijn huidige contract loopt tot 30 juni 2021.
Ongeveer een maand voor dat debuut maakte hij in het oefenduel met SDC Putten twee doelpunten. Min speelde een hele wedstrijd, omdat spits Mario Bilate in de ochtendtraining een pijntje opliep. Hij keek uit naar het nu draaiende eredivisieseizoen. ,,Hopelijk kan ik wat minuten maken” was hij bescheiden optimistisch.
En die minuten zijn er voorzichtig gekomen. Hij is nu al zes wedstrijden betrokken geweest bij de wedstrijdselectie van trainer Fred Grim. Bij twee wedstrijden moest hij lijdzaam toezien, bij de vier overige dagen werd hij ingebracht.
Volgens zijn vader Ben – zelf deel uitmakend van de Hoofdklasse generatie van voormalig WFC – bevalt het zijn zoon prima. ‘Hij heeft een lastige blessure gehad, maar is nu gelukkig weer fit. Meer speeltijd is dan een beloning.’
Foto onderschrift: David Min in de jeugd van Fortuna Wormerveer in 2018

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl