Waterpoloërs openen seizoen met bekerstrijd

Krommenie- Vanwege de lockdown maatregelen was het voor de waterpoloërs eigenlijk tot voor kort duimen draaien. De competitie is uitgesteld tot 1 maart. Dit geldt voor de gehele competitie (bond en regio, jeugd en senioren) met uitzondering van de Eredivisie dames en heren. Meest opvallende resultaat dit weekeinde werd echter ver weg van hier behaald. In Italie waren het de Nederlandse waterpolosters die zich kwalificeerden voor de Olympische Spelen van Tokio. Oranje was in de allesbeslissende halve finale op het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT) met 7-4 te sterk voor Griekenland zo meldt RTV Zaanstreek.
Nederland was voor het laatst in 2008 bij de Olympische Spelen van de partij. In 2012 en 2016 slaagde Oranje er niet in zich te kwalificeren. In die periode was de Zaanstreek met regelmaat vertegenwoordigd in die selecties. De Nederlandse waterpolosters (zie foto) zijn er helaas niet in geslaagd het OKT in Triëst te winnen. Hongarije was in de finale met 11-13 net even te sterk voor Oranje.
ZAANSE STRIJD
Dichterbij huis hebben de teams in de Eredivisie waterpolo al eerder goedkeuring gekregen om onder strikte voorwaarden te trainen en de geplande wedstrijden te spelen. Zij vallen onder de vastgestelde topcompetitie door NOC*NSF. De KNZB heeft ondertussen wel al gekeken naar de mogelijkheden om, afhankelijk van de situatie, dit seizoen eventueel door te laten lopen tot eind juni waardoor wedstrijden toch nog gespeel kunnen worden.
Achterliggend weekeinde kon er door de diverse vlaggenschepen het hart weer worden opgehaald. Bij ZV De Zaan moesten de dames op bezoek bij PSV en gingen de heren naar Schuurman BZC.
De dames wisten meteen de toon te zetten middels een 6-22 overwinning. Voor de heren, uitkomend zonder de drie internationals en Kroaat Jacob Mercep, was er eigenlijk ook geen vuiltje aan de lucht. De 8-13 zege was terecht.
De vrouwen van ZV De Ham hadden de lastige taak om de bekerpoule te openen bij Donk. Dat leverde geen zege op (15-11 verlies) maar het getoonde spel bood volop perspectief .

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl