Purmersteijn stopt met zaterdagselectie, Lars Keppel: “Ik vind daar wel wat van”

Wormer- De Zaanse trainer Lars Keppel werd vorige week uitgenodigd voor een gesprek bij zijn huidige club Purmerstijn dat zaterdagochtend plaats vond. De Technische commissie had hem uitgenodigd voor een gesprek waarin hij verrassend genoeg vernam dat het per volgend seizoen is afgelopen met de zaterdag 1 van Purmersteijn. De club stopt met ingang van komend seizoen met de zaterdagselectie. Het besluit viel het bestuur zwaar, maar na lang beraad leek dit de beste keuze voor de club. Door het opheffen van de zaterdagselectie kan er meer aandacht gaan naar de jeugdafdeling zo verkondigde het bestuur. De in Wormer wonende Lars Keppel, de huidige oefenmeester van de Purmerenders, kwam in 2018 over van Fortuna Wormerveer, waar hij de reserves trainde en assistent-trainer was bij het eerste team.
Lars Keppel groeide op in Wormer en speelde van kleins af aan voor WSV`30. Daar schopte hij het tot eerste elftal speler en vertrok daarna naar de buren van Fortuna-Wormerveer. Daar speelde hij 7 duels in het vlaggeschip.  Daarna ging hij er door als trainer van het 2e elftal en begon zijn episode als trainer bij Purmersteijn. Na 15 seizoenen Fortuna Wormerveer zag Lars een uitdaging in het hoofdtrainerschap. Met de zaterdag 1 tak stootte hij door tot de 2e klasse waar de ploeg momenteel fier aan kop staat en waarin het ook FC Zaandam en OSV tegen komt.

Evaluatie zag er goed uit

In december zat Lars nog om tafel en toen zag alles er rooskleurig uit. Keppel: “Dit had ik niet zien aankomen, 16 spelers worden min of meer de poort gewezen, zo voelt het. Dit kwam als donderslag bij heldere hemel. We hebben een goedlopend team, ondanks dat een aantal spelers een veranderde gezinssituatie hebben.  Niet meer de allerjongste dus. Met de spelers wilden we graag richting 1e klasse en nu kan het in het slechtste geval zomaar zijn dat de laatste wedstrijd is gespeeld”. “We doen al drie jaar voor de prijzen mee en per direct stoppen met dit succesvolle team met potentie vind ik wel heel erg rigoureus”

Toekomst van Purmersteijn en Keppel

De voetbalclub uit Purmerend wil een stabiele Hoofdklasser zijn met zoveel mogelijk jongens uit de eigen jeugd of omliggende omgeving. Daarom wil de club de komende jaren zowel financieel, als qua faciliteiten, investeren in de jeugdopleiding om de jeugd aan zich te blijven binden. De toekomst van de club werd besproken in een DenkTank-commissie, waarin alle voor- en nadelen van de verschillende scenario’s werden besproken. Daaruit bleek dat twee seniorenelftallen op hoog niveau niet te combineren is met het verbeteren van de jeugdopleiding. Uiteindelijk was het advies om de zaterdagselectie, die momenteel in de tweede klasse speelt, op te heffen. Enkele jaren geleden zette de club zich nog in om als zaterdag club door te gaan.

Volgens de DenkTank van de club is Purmersteijn nog altijd een echte zondagvereniging. Dit terwijl veel clubs de afgelopen jaren juist de keuze maakte om de zondagselectie op te heffen, maar Purmersteijn doet dus het tegenovergestelde. Purmersteijn had sinds het seizoen 2017/2018 een zaterdagselectie, promoveerde daarmee van de vierde naar de tweede klasse.
Lars had een andere mening dan de technische commissie van de club en steekt deze niet onder stoelen of banken, zo vertelde hij de redactie van voetbalinzaanstad vanmiddag. Zowel hij, de spelers als de staf  zijn er met hart en ziel voor gegaan. Keppel “Mijn streven is om ooit nog eens trainer te worden van een divisie ploeg, ik heb mijn papieren Uefa B en C en heb de ambitie om mijn Uefa Pro nog eens te halen. Er komt ongetwijfeld iets op mijn pad, ik heb zo links en rechts van aantal clubs al wat interesse geproefd.  Eerst moet ik alles snel laten bezinken en op een rijtje zetten” klinkt het weloverwogen.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl