Manuputty nieuwe trainer van ZVV Zaandijk: “Veilig basis creëren richting de Derde klasse

Zaandijk- Christopher Manuputty gaat komend seizoen een nieuwe uitdaging aan in zijn carrière. De succesvolle jeugdtrainer van Fortuna Wormerveer en KFC heeft komend seizoen de zondagselectie van ZVV Zaandijk onder zijn hoede. Met een ambitieus jeugdplan hoopt de vereniging over vijf jaar een stabiele derdeklasser te zijn.
Het stond bij de oefenmeester niet helemaal op de planning om het hoofdtrainerschap op zijn schouders te nemen. Manuputty was vijf jaar lang jeugdtrainer bij Fortuna Wormerveer, deed dezelfde klus vervolgens vijf jaar bij KFC, waarna hij afgelopen jaar weer terugkeerde bij de eerste club. “Al jaren werk ik met grote talenten in de Zaanstreek. Bij Fortuna Wormerveer heb ik het goed naar mijn zin en loopt het uitstekend”, vertelt Manuputty.
Een vertrekwens had hij dan ook niet, maar de uitdaging om een rol als hoofdtrainer bij ZVV Zaandijk in te vullen deed hem toch van gedachten veranderen. “Ik voetbalde in het verleden regelmatig tegen de club, dus deze is mij bekend. Na de wedstrijd was het altijd gezellig in de kantine en voelde zeer familiair aan.” Tijdens het eerste gesprek versterkte dat gevoel. “Ik dacht een gesprek met de voorzitter te hebben, maar had acht man tegenover me: vijf jongens van de spelersraad, de leider van het eerste elftal en twee bestuursleden. Dit geeft duidelijk aan hoe ze te werk gaan binnen deze vereniging. Ze betrekken iedereen erbij, voordat ze een besluit nemen. Na anderhalf uur had ik een goed gevoel. Ik kreeg in die tijd de gelegenheid om mijn visie toe te lichten.”
Dat gevoel bleek gegrond, want een dag later kreeg hij een contractaanbod voor twee seizoenen voor zijn neus met een optie voor een eventueel langer verblijf. Inmiddels was de trainer overtuigd dat de overstap naar Zaandijk de juiste was. In de toekomstige samenwerking komt de jeugdopleiding uitgebreid aan bod. “De afgelopen jaren was ik continu bezig om jeugdspelers klaar te maken voor het seniorenvoetbal. Het ontwikkelen van spelers, het creëren van een team en het zorgen voor doorstroming behoorde tot mijn takenpakket. Met die ervaring hoop ik ook bij Zaandijk van waarde te zijn.”
Het aantrekken van Manuputty past uitstekend bij het meerjarenplan dat Zaandijk opstelde. “De club haalt mij niet alleen als hoofdtrainer, ook ga ik kijken naar de doorstroming richting het eerste elftal. Met het jeugdbestuur gaan we gezamenlijk kijken hoe we de jeugd het beste kunnen helpen.” Het doel is om van ZVV Zaandijk een stabiele derdeklasser te maken. “Dat hebben we naar elkaar uitgesproken. Komend seizoen is het vooral van belang dat we kijken naar de doorstroming van de jeugdleden. We moeten een veilige basis creëren voor deze groep, zodat zij over een aantal jaar de doelen van de club kunnen realiseren en waarborgen.”
“De huidige jeugdspelers van de Onder 16 en Onder 19 moeten dan de basis vormen van de zondagselectie”, vervolgt de nieuwe oefenmeester. “Maar dat duurt nog wel een paar jaar. Het kan dus zijn dat we op korte termijn toch een aantal versterkingen van buitenaf nodig hebben, maar op lange termijn moeten de jeugdspelers een centrale positie gaan krijgen binnen deze club. Ik kijk er naar uit om daaraan mijn steentje bij te dragen.”

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl