Oostzaanse voetbalclub OFC kan positief naar de toekomst kijken

Oostzaan- Het Bibob-onderzoek pakt positief uit voor Oostzaanse voetbalclub OFC. De Oostzaanse voetbalclub kreeg van burgemeester Rob Meerhof  alsnog een exploitatie- en horecavergunning en kan weer positief naar de toekomst kijken. Dat is gebeurd na een advies van het Landelijk Bureau Bibob. Hierdoor kan de aandacht weer uitgaan naar het voetbal. De huidige trainer Roy van der Meije gaf eerder aan niet bij te tekenen maar zal tot het eind van het seizoen aanblijven als hoofdcoach. Daarna vertrekt hij richting Heemskerk om in het seizoen 2021/2022 voor de selectie van ADO`20 in Heemskerk te staan.

De hoofdtrainer maakte vorige week wereldkundig dat hij deze zomer naar competitiegenoot ADO ’20 vertrekt. Het nieuws kwam voor technisch directeur Louis Wijdenbosch als een verrassing. Wijdenbosch had naar zijn weten met Van der Mije een persoonlijk akkoord bereikt en ging dan ook uit van zijn aanblijven. Een week later wil de technische man liever niet meer teveel over het onderwerp praten: “Het zorgt alleen maar voor onrust in de gelederen en daar heeft zowel Roy als OFC niets aan. Laten we zeggen dat de waarheid ergens in het midden ligt.” Wijdenbosch wil daarom graag overgaan tot de orde van de dag, al kwam hem maandag wel wat vervelends ter oren. “Ik hoorde van een speler dat hij benaderd was om naar ADO ’20 te gaan. Natuurlijk gaat het leven door. Als Roy zegt ‘Ik zoek spelers en wil wellicht wat jongens naar mijn nieuwe club halen’, dan moet ik dat accepteren. Maar wees eerlijk en transparant en communiceer daarover. Deze handelswijze vind ik niet verstandig voor de rust binnen onze club.”
Wijdenbosch hoopt dat het positieve gevoel weer snel wederkeert bij OFC. Voorlopig gaat hij nog niet op zoek naar een nieuwe trainer, al kreeg hij voldoende aanmeldingen binnen. “We willen eerst de boel laten bezinken. Roy gaf eerder aan dat hij graag het seizoen bij ons wil afmaken, waardoor we in principe pas voor volgend seizoen een trainer zoeken. We moeten alles even afwachten en intern bespreken wat voor soort trainer we zoeken.” Over de selectie is Wijdenbosch meer dan tevreden. “Dit is de beste selectie in vijf jaar. We beschikken over sterke karakters, een ijzersterke mentaliteit, uitstekende kwaliteit en bovenal homogeniteit. De huidige technische staf past daar perfect bij, waardoor we een goede kans maken om te promoveren. Ik ga doorgaans ervanuit dat spelers vertrekken, maar de insteek is om de groep volgend seizoen grotendeels intact te houden. Ongetwijfeld vinden we daarbij een goede trainer.”

 

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl