FC Dordrecht trainer Zoutman pijnigt Beukman

Wormerveer- De ambitieuze Dani Beukman, selectiespeler van Fortuna Wormerveer en ook nog eens samen met Kenn Limmen O13 trainer bij de Wormerveerders, heeft maandagavond een mijlpaal bereikt je U tegen mag zeggen. Op 20 jarige leeftijd heeft Dani als trainer zijn UEFA B behaald. De afronding van de opleiding lag in handen van FC Dordrecht trainer Jan Zoutman. Dat is de man die sinds 27 oktober 2018 was aangesteld als trainer van VV Katwijk. Hij volgde toen Jack van den Berg op die eerder in het seizoen werd ontslagen. Medio 2020 liep zijn contract af, dat niet werd verlengd. Op 5 december 2020 werd Zoutman tot het einde van het seizoen aangesteld als trainer van `de Schapenkoppen` FC Dordrecht in de Keukenkampioen divisie.

140397280_1558644134331804_4612117480264921455_n.jpg
Met zijn UEFA B mag Dani nu gewoon eerste elftallen trainen. De opleiding startte op vrijdag 7 februari 2020 met een centrale bijeenkomst op de KNVB Campus in Zeist en uiterlijk voor 31 januari 2021 dienden alle kandidaten alle Proeven van bekwaamheid te hebben afgerond.  En daarin slaagde Dani glansrijk.  De hele familie is trots op hem, maar in het bijzonder zijn voetbalvader Jeroen Beukman. Zelf oud eerste elftal speler en hoofdtrainer bij Fortuna Wormerveer onder-23.
135005333_10224967893808302_2159383310677224877_o.jpg
Wat houdt dat UEFA B in? Binnen het voetbal zijn in de verschillende competities veel teams actief. Elk van deze teams vraagt om de juiste trainer-coach. De taken van een trainer-coach zijn onder te verdelen in: het coachen tijdens wedstrijden, het geven van trainingen en het begeleiden van spelers en staf. Daarnaast is de trainer-coach onderdeel van de club. De opleiding UEFA B is erop gericht de deelnemers voor te bereiden op en te ontwikkelen in het – met succes – uitvoeren van deze taken. De opleiding richt zich vooral op de basis van het ontwikkelen van een speelwijze en het trainbaar maken hiervan tijdens het seizoen bij seniorenteams en de bovenbouw van de jeugd.
En dan denk je als redacteur dat Dani helemaal uit zijn bol gaat en aan de slag wil gaan bij een grote club. Want er zullen toch weinig leeftijdsgenoten zijn die hem dit huzarenstuk na zullen doen. Maar dan komt de echte Beukman boven: ‘Nu zo snel mogelijk richting UEFA-A. Want ik wil eerst slagen als speler in het eerste elftal en daarna trainer op hoog niveau worden..!’

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl