Almere City in Zaandam een maatje te groot voor Jong AZ

Zaanstad- Jong AZ is vrijdag met ruime cijfers geklopt door titelkandidaat Almere City FC. Op het AFAS Trainingscomplex incasseerden de beloften voor rust al vier goals en gingen zij uiteindelijk met 2-5 onderuit.

De thuisploeg werd van meet af aan flink onder druk gezet en de eerste mogelijkheid was dan ook voor de Almeerders. Thomas Verheydt schoot hard op de vuisten van Mees Bakker. Een paar minuten later was het alsnog raak. Uit een hoekschop kopte Frederik Helstrup – op aangeven van oud-AZ’er Mees Kaandorp – van dichtbij binnen.
Dak van het doel
Ook na de openingstreffer hielden De Zwarte Schapen de overhand en dat leverde een tweede treffer op. Nadat Kaandorp de paal trof had Verheydt wel succes. De spits schoot uit een voorzet in het dak van het doel. Des Kunst kreeg in de dertigste minuut de eerste serieuze kans voor Jong AZ, maar doelman Michael Woud bracht redding.
Marge hersteld
In de 35e minuut werd het zelfs 0-3. Een vrije trap kwam met enig fortuin bij Damon Mirani, die bij de tweede paal afdrukte. Jelle Duin zorgde twee minuten later voor 1-3 nadat Woud de bal van zijn voet liet springen, maar de marge van drie goals werd vlak voor rust nog hersteld. Elias Sörensen bood Kaandorp een haast onmisbare kans: 1-4.
Laatste seconden
Na de pauze kwam Jong AZ fel uit de startblokken. Het leverde kansen op voor Kunst, Soulyman Allouch en Thijs Oosting. Vooral laatstgenoemde was dichtbij met een schot op de paal. Het doelpunt viel echter opnieuw aan de overzijde toen Oussama Bouyaghlafen in de omschakeling toesloeg. Kunst maakte er in blessuretijd nog 2-5 van, maar Almere – dat door de zege virtueel aan kop gaat – kwam nooit serieus in de problemen.
Koopmeiners: ‘Na rust ging het beter’
“We lieten Almere City voor rust in hun kracht komen”, zag Peer Koopmeiners. “En dan liggen er zo vier in het mandje. Dat er af en toe één in valt kan gebeuren, want zij staan niet voor niets tweede. Maar we gaven nu wel heel veel ruimte weg. Na rust ging het beter en hadden we veel schietkansen. We lieten echter na er nog een echte wedstrijd van te maken. Jammer.”
WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong AZ – Almere City FC 2-5 (1-4)
Keuken Kampioen Divisie
Opstelling Jong AZ: Mees Bakker; Joey Jacobs, Peer Koopmeiners, Tijs Velthuis, Fons Gemmel; Bram Franken (80. Zico Buurmeester), Thijs Oosting, Des Kunst; Millen Baars (46. Fedde de Jong), Jelle Duin (62. Richonell Margaret), Soulyman Alouch.
Opstelling Almere City FC: Michael Woud; Bram van Vlerken, Damon Mirani, Frederik Helstrup (86. Daniël Breedijk), Thibaut Lesqouy; Tim Receveur, Elias Sörensen (74. Guillermo Gauna), Ryan Koolwijk (74. Steve Tunga); Faris Hammouti (66. Stije Resink), Thomas Verheydt, Mees Kaandorp (66. Oussama Bouyaghlafen).
Scoreverloop: 9. Helstrup 0-1, 22. Verheydt 0-2, 36. Mirani 0-3, 37. Duin 1-3, 41. Kaandorp 1-4, 72. Bouyaghlafen 1-5, 90+2. Kunst 2-5.
Gele kaarten: Franken (Jong AZ), Van Vlerken (Almere City FC).
Rode kaarten: –
Scheidsrechter: Luca Cantineau. bron: az.nl

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl