Verzoek: Stel de buitensportaccommodatie open!

Zaanstad- Jeugd tot en met 17 jaar mag buiten blijven sporten. Dit mag in teamverband en zonder anderhalve meter afstand. Tegelijkertijd vragen trainers zich af of de training nog wel veilig te organiseren is.  De waarde van de sportvereniging kan niet worden onderschat. Bij de sportvereniging komen jongeren vrienden tegen en kunnen zij zich even uitleven. Stel de club, uiteraard veilig volgens protocol, open.
Een goed voorbeeld van het openstellen van de vereniging is de samenwerking tussen Zaanse Roller Club Pauwin en Handbalvereniging Zaanstreek. Indien een vereniging benaderd wordt door een andere vereniging om gebruik te maken van het veld en heeft de club heeft daar ondersteuning bij nodig, dan kunnen clubs bijvoorbeeld terecht bij Simon den Heeten (verenigingsondersteuner) van het Sportloket. Dit is een onderdeel van Sportbedrijf Zaanstad.
Dankzij intermediars die zich voor de jeugd inzetten, alle trainers, coronacoördinatoren en andere betrokkenen hebben zij een uitlaatklep. Zo ook de jeugd van Zaanse Roller Club Pauwin, zij trainen sinds de lockdown buiten op het terrein van Handbal Vereniging Zaanstreek. Door inspanning van vrijwilligers kunnen deze binnen sporters toch blijven sporten. De samenwerking loopt op rolletjes. Het handbalveld wordt vooraf droog geveegd en de leden vertonen de kunsten. Het sporten in de buitenlucht levert louter lachende gezichten op. Het is een mooi voorbeeld voor heel Zaanstad.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl