Jong AZ ontvangt Almere City in Zaanstad

Zaanstad- Met de eerste zege van 2021 op zak wacht Jong AZ vrijdag al de volgende test. Dan krijgt de ploeg van Michel Vonk en Kenneth Goudmijn bezoek van Almere City FC. Het duel op het AFAS Trainingscomplex wordt om 21:00 uur afgetrapt.
Er wordt met een goed gevoel toegewerkt naar het treffen met de Almeerders, want maandag toonden de beloften zich te sterk voor FC Den Bosch. In Stadion De Vliert kwam de thuisploeg vroeg aan de leiding, maar zorgden treffers van Håkon Evjen en Jelle Duin voor een Alkmaarse victorie.
Speler van de Week
Duin maakte na huurperiodes bij FC Volendam en MVV Maastricht zijn rentree bij Jong AZ en was direct belangrijk. In de 35e minuut was hij aangever bij de goal van Evjen – zijn tweede in dienst van Jong AZ – en na rust maakte hij zelf de winnende. Door zijn prestaties werd hij opgenomen in het Team van de Week en verkozen tot Speler van de Week.
Productief
Oosting verzorgde het voorbereidende werk bij de treffer van Duin. Het was voor de aanvaller al zijn vijfde assist van het seizoen. Doordat hij ook al zeven keer scoorde, mag hij zich de meest productieve speler van Jong AZ in het huidige seizoen noemen.
Live uitgezonden
Dinsdag werd bekend dat alle Eerste Divisie-duels in de derde periode live worden uitgezonden op ESPN. Dit zorgde voor liefst negen wijzigingen in het speelschema van Jong AZ.


Tweede plaats
Almere City draait dit seizoen mee in de top van de competitie. De Zwarte Schapen bezetten de tweede plaats en staan zes punten los van nummer drie De Graafschap. De formatie van trainer Ole Tobiasen – in het seizoen 2002-2003 speler van AZ – won dertien van zijn negentien wedstrijden. Verder werd vijf keer gelijk gespeeld en één keer verloren.
Kaandorp en Gauna
Almere City-spelers Mees Kaandorp en Guillermo Gauna hebben een verleden in Zaanstad. Kaandorp speelde van 2009 tot 2019 in de AZ Jeugdopleiding en maakte vorig seizoen transfervrij de overstap naar de Polderstad. Gauna was van 2016 tot 2020 actief in Zaanstad.
Onnodige nederlaag
Het duel van vrijdag markeert het begin van de tweede seizoenshelft. Eerder deze jaargang won Almere City van Jong AZ. In het Yanmar Stadion – waar Mo Taabouni werd gehuldigd als Beste Talent van de Eerste Periode – werd het 2-0. Een onnodige nederlaag, want de Alkmaarders kregen veel kansen om zelf punten in de wacht te slepen.
Voordeel
De onderlinge resultaten zijn in het voordeel van Almere City. Van de zeven eerdere ontmoetingen wonnen de roodhemden er vijf. Twee keer resulteerde het in een zege voor Jong AZ.
Arbiter
Luca Cantineau heeft vrijdag de leiding over de wedstrijd. De arbiter wordt langs de lijnen bijgestaan door Jermaine Lapar en Franca Overtoom. Gerbert Stegeman is aangesteld als vierde official.
Live
Jong AZ – Almere City FC is te volgen via het Twitter account van AZ en live te zien op ESPN Extra.
Volgende wedstrijd
Op vrijdag 22 januari speelt Jong AZ de derby tegen Telstar. Het duel in het Rabobank IJmond Stadion begint om 21:00 uur. bron: az.nl

Programma Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag: 
Roda JC – De Graafschap
SBV Excelsior – FC Eindhoven
FC Dordrecht – FC Volendam
Jong AZ – Almere City FC
Helmond Sport – FC Den Bosch
Go Ahead Eagles – MVV Maastricht
Zaterdag:
TOP Oss – Telstar
Zondag:
NEC – SC Cambuur

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl