OFC ziet trainer Roy van der Meije overstappen naar ADO`20

Zaanstad- Dinsdag is bekend geworden dat ADO’20 met ingang van seizoen 2021-2022 met Roy van der Mije als nieuwe, maar zeker geen onbekende trainer, verder zal gaan. In Oostzaan zijn ze niet zo blij met de manier waarop alles is gegaan en betreuren ze de handelswijze van de Haarlemmer. OFC staat op de derde plek in de derdedivisie, ADO`20 staat elf plaatsen lager, op de 14e plaats.De Technische Commissie van ADO’20 voerde samen met de spelersraad de afgelopen tijd vele gespreken met kandidaat-trainers, die zich bij de vereniging hadden gemeld. Uiteindelijk viel de keuze op Roy van der Mije. Recent gaf de club te kennen te stoppen met Zaandammer Juan Fernandez Coto. Hoofdtrainer van der Meije zal het lopende seizoen afmaken en gaat voor het hoogste haalbare met de Oostzaners.

De nieuwe hoofdtrainer, 45 jaar en woonachtig in Haarlem, staat op dit moment als hoofdtrainer aan het roer van 3e divisie club OFC Oostzaan. Roy gaf in de sollicitatiegesprekken aan dat het gemoedelijke en hechte verenigingsleven bij ADO’20, de lange termijnvisie, het beleid omtrent het door selecteren van de eigen jeugd, de verwachte doelstellingen en het niveau van de huidige selectie hem heeft doen besluiten te kiezen voor een samenwerking in Heemskerk.
Dit meldt de club uit Heemskerk op haar website: Roy begon zijn voetballoopbaan als speler bij de jeugd van Ajax, was daarna actief als contractspeler bij AZ, Heracles-Almelo en FC Omniworld (het huidige Almere City). Hij sloot daarna zijn actieve voetballoopbaan als amateur af bij o.a. Argon en Koninklijke HFC. United/Davo en Young Boys waren zijn eerste verenigingen, waar hij als assistent trainer aan de slag ging.  Bij Blauw Wit, EDO, JOS Watergraafsmeer, Legmeervogels en nu dus bij OFC Oostzaan was hij daarna de hoofdverantwoordelijke.
De nieuwe ADO-trainer staat bekend als een sociaal en rechtlijnig, maar ook als ambitieus persoon. Vanuit zijn werk bij SG Panta Rhei (scholengemeenschap VMBO) heeft Roy ook de nodige ervaringen voor wat betreft didactisch, methodisch, communicatief en organisatorisch werken. Zijn affiniteit met jeugdvoetbal heeft zeker ook voor ADO’20 een belangrijk rol gespeeld bij zijn aanstelling.
 

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl