Jong AZ zegeviert en dompelt FC Den Bosch in rouw

Den Bosch- Jong AZ heeft maandag de eerste overwinning van het nieuwe jaar geboekt. De ploeg van Michel Vonk en Kenneth Goudmijn won met 1-2 bij FC Den Bosch. Jelle Duin was bij zijn rentree direct belangrijk.
Jong AZ kende een alleraardigst begin in de Hertogstad, met dominant spel en al vroeg een forse kans voor Tijs Velthuis. Zijn inzet uit een vrije trap werd op de doellijn gepakt door keeper Konrad Sikking. Bij de eerste Bossche kans was het wel raak: Paco van Moorsel volleerde fraai raak.
Bakker
De beloften waren het na de 1-0 even kwijt en werden overeind gehouden door Mees Bakker. De Jong AZ-doelman voorkwam dat Van Moorsel zijn tweede maakte en redde twee keer knap op schoten van Jizz Hornkamp, die in het seizoen 2014-2015 nog even in de AZ Jeugdopleiding speelde.
Rentree
Waar 2-0 uitbleef, trok Håkon Evjen tien minuten voor rust de stand gelijk. Hij gleed bij de tweede paal binnen uit een lage voorzet van Jelle Duin, die na huurperiodes bij FC Volendam en MVV zijn rentree in het Alkmaarse rood maakte. Voor de Noor was het zijn tweede doelpunt van het seizoen.
Om zeep
Na de 1-1 liep het bij Jong AZ als een tierelier en werd nagelaten met een voorsprong aan de thee te gaan. Mo Taabouni hielp een grote kans om zeep (naast) en raakte daarna de lat. De grootste mogelijkheid was echter voor Duin, die de bal uit een voorzet van Goudmijn niet over de lijn kreeg.
Spektakel
In de tweede helft bleef de wedstrijd spectaculair, met veel kansen aan beide kanten. The Blue White Dragons waren als eerste gevaarlijk: Dhoraso Moreo Klas schoot net over en Hornkamp joeg een vrije trap op de lat, iets dat hij later tot zijn eigen afgrijzen nogmaals zou doen. Daarna waren er kansen voor Kenzo Goudmijn, Thijs Oosting en Joey Jacobs.
Koelbloedig
Na een mogelijkheid voor Hornkamp was het Jong AZ dat de trekker overhaalde. Duin werd gevonden door Oosting en rondde koelbloedig af. Daarmee was het nog allerminst beslist en beide teams roken in het restant aan meer goals, maar het bleef in de Hertogstad bij drie treffers. Zo schreef Jong AZ de derde uitzege van het seizoen bij.
WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
FC Den Bosch – Jong AZ 1-2 (1-1)

Keuken Kampioen Divisie
Opstelling FC Den Bosch: Konrad Sikking; Ringo Meerveld, Christophe van Zutphen, Junior van der Velden (86. Lars Miedema), Dwayne Green; Kevin Felida, Dhoraso Moreo Klas, Paco van Moorsel; Romano Postema (31. Steven van der Heijden, 76. Roy Kuipers), Jizz Hornkamp, Rik Mulders.
Opstelling Jong AZ: Mees Bakker; Joey Jacobs, Peer Koopmeiners, Tijs Velthuis, Maxim Gullit (64. Sem Dirks, 77. Fons Gemmel); Bram Franken, Thijs Oosting, Kenzo Goudmijn; Håkon Evjen (64. Millen Baars), Jelle Duin (77. Soulyman Allouch), Mohamed Taabouni.
Scoreverloop: 12. Van Moorsel 1-0, 35. Evjen 1-1, 68. Duin 1-2.
Gele kaarten: Goudmijn, Jacobs, Velthuis, Taabouni (Jong AZ).
Rode kaarten: –
Scheidsrechter: Nick Smit. bron: az.nl

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl