Zaanse voetbalhistorie prima weergegeven door duo Rijks en Lodder

Zaandam- De echte voetballiefhebbers hebben het al opgemerkt. Op facebook is een openbare groepspagina aangemaakt genaamd: Oude Zaanse Voetbalclubs. En de Zaanstreek is een behoorlijk aantal van die vervallen voetbalclubs rijk. Het initiatief is afkomstig door Cees Lodder en Ben Rijks. Beide heren waren zelf actief als voetballer van ZFC en geven ook veel input aan de ZFC historie pagina op facebook welke is geïnitieerd door Hennie van den Berg. Dit alles wordt door hen prima gearchiveerd. Het kostte bloed zweet en tranen want vele krantenknipsels zijn door de jaren heen handmatig ingescand en vervolgens online geplaatst.
Over het ontstaan
Afgelopen zondag 27 december, laten we het maar 3e kerstdag noemen, zo rond de klok van 10.30 werd Lodder wakker gebeld. Daar stond kameraad Ben Rijks voor zijn deur en heeft mij , nadat ik hem had binnengelaten, geholpen om de facebook pagina op te starten.
Lodder: “Waarom deze site? Hier kun je je verhalen en foto’s kwijt over en van “Zaanse voetbalclubs, waar je mooie herinneringen aan hebt. Ik merk dat ik “oud” word want in mijn voetbalcarriere heb ik gespeeld voor achteréén volgens ZFC (Zaandamse Football Club), zvv Zilvermeeuwen, weer ZFC, vervolgens G.V.O. (Gestaag Volharden Overwint), PSZ (Prettige Spelers Zegevieren) en BPV (Bruijnzeel Personeels Vereniging). En dit zijn allemaal Zaanse voetbalverenigingen die niet meer bestaan. Zo zijn er nog meer, te denken valt aan VVZ, PSCK, Meervolgels, WFC, QSC. Ik hoop dat vele “ouderen” onder ons hun verhalen en foto’s plaatsen“. Het is op de facebook een en al nostalgie over de mooie tijden die vele oudere Zaanse voetballers hebben beleefd.
Op de facebook kwamen vele voetbalfoto`s voorbij. Een daarvan is de oude tribune van Q.S.C die nog steeds staat. Ook de voormalige ZFC tribune kwam veelvuldig op foto`s voorbij, ook deze staat nog steeds al zal dat niet lang meer duren. In januari 2021 zal deze worden ontmanteld en verwijderd worden. Dit alles om het complex opnieuw in te richten. Met of zonder nieuwe fusieclub. Het is op Sportpark Hoornseveld de grote vraag of er nog afspraken tussen de Gemeente, FC Zaandam en zvv Zaanlandia kunnen worden gemaakt. Het lijkt erop dat beide verenigingen hun `eigen identiteit`willen behouden. Op de vraag hoe dit afloopt zullen moeten wachten tot ergens in het eerste kwartaal van 2021.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl