TOTO KNVB Beker: FC Volendam loot thuiswedstrijd tegen PSV, AZ treft AJAX

Zaanstad- De acht affiches voor de achtste finales van de TOTO KNVB Beker zijn zaterdag avond bij de loting bekend gemaakt. Het meest in het oog springende duel is dat tussen AZ en Ajax, in een maand (januari) waarbij beide teams al menig topduel op het programma hebben staan. De andere Noordhollandse clubs zijn Telstar en FC Volendam. Telstar werd eerder door Heracles-Almelo uitgeschakeld. FC Volendam lootte een thuisduel tegen PSV, de nummer twee van de eredivisie.

De Volendammers, die vrijdag met 3-0 ploeg van NAC verloren in de Keuken Kampioen Divisie, treft op 19, 20 of 21 januari PSV als tegenstander. Door de coronamaatregelen sneuvelden de wedstrijden van de overgebleven amateurverenigingen. Zo kon de wedstrijd tussen OFC en MVV eerder geen doorgang vinden en werd MVV ook nog eens ingeloot voor een vrije ronde. MVV komt nu in eigen huis uit tegen het Rotterdamse Excelsior.
Waar vorig seizoen bij de laatste zestien al werd doorgeloot voor de rest van het toernooi, werd nu alleen geloot voor de thuisspelende teams in de kwartfinale. Op deze manier kunnen de clubs alvast rekening houden met een thuiswedstrijd drie weken later (9, 10 en 11 februari), in het geval ze winnen in de achtste finale.

Loting

Het programma dat zal worden afgewerkt op dinsdag 19 januari, woensdag 20 januari en donderdag 21 januari. De volledige loting voor de TOTO KNVB beker voor de volgende ronde is als volgt:

Thuis Uit
FC Volendam PSV
Vitesse ADO Den Haag
AZ Ajax *
N.E.C. Fortuna Sittard *
VVV-Venlo Go Ahead Eagles
Feyenoord Heracles Almelo
MVV Excelsior *
FC Emmen sc Heerenveen *

* Winnaar speelt thuis in de kwartfinale.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl