Jong AZ sluit het jaar met remise tegen Helmond Sport

Zaanstad- Jong AZ heeft het jaar 2020 afgesloten met een remise tegen Helmond Sport. Op het AFAS Trainingscomplex zette Thijs Oosting de beloften twee keer op voorsprong, maar werd het uiteindelijk 2-2.

Na een sobere openingsfase kwam de wedstrijd in de zeventiende minuut wat los. Jong AZ zorgde voor de meeste dreiging en kreeg via Mo Taabouni en Håkon Evjen kansjes. De grootste mogelijk was voor eerstgenoemde die bijna een voorzet van de jarige Kenzo Goudmijn binnenliep. De Helmond-defensie greep echter op tijd in.
Van richting veranderd
In de 34e minuut brak Jong AZ de ban. Goudmijn vond Thijs Oosting, die zich langs twee verdedigers worstelde en van dichtbij hard raak schoot: 1-0. De thuisploeg wist de voorsprong niet lang vast te houden. Daar waar Karim Loukili bijna de bovenhoek vond had Gaétan Bosiers meer geluk. Zijn schot werd van richting veranderd en kwam buiten bereik van Mees Bakker: 1-1. Op slag van rust kon Helmond zelfs nog op voorsprong komen, maar Maxim Gullit greep daadkrachtig in.
Lage voorzet
Kort na de pauze nam Jong AZ opnieuw de leiding. Gullit brak door op links en bediende Oosting met een lage voorzet: 2-1. Helmond Sport zou echter wederom langszij komen. Jelle Goselink was met een hard schot uit moeilijke hoek al dichtbij, maar Arno Van Keilegom trof in de 68e minuut wel doel. De invaller profiteerde van een rebound.
Afgestopt
Na de 2-2 kregen beide ploegen nog mogelijkheden. Namens Helmond Sport schoot Lance Duijvestijn bij de eerste paal bijna raak, terwijl Oosting aan de overzijde werd afgestopt voordat hij één-op-één met de keeper kwam. De doelpunten bleven uit, waardoor Jong AZ met een gelijkspel de winterstop in gaat.
Vonk: ‘Voelt als nederlaag’
Vonk was teleurgesteld in de remise op eigen veld. “Zowel voor als na rust zijn wij in het eerste halfuur dominant en komen we op voorsprong, maar geven we het toch weg. Dat komt mede doordat wij nalaten meer doelpunten te maken, want we lieten nogal wat mogelijkheden liggen. Dat kwam met name doordat wij slordig in de eindfase zijn en niet altijd even goede keuzes maken. Dit gelijkspel voelt dan ook als een nederlaag, en past wat dat betreft bij onze eerste seizoenshelft. We laten vaak zien dat we goed kunnen voetballen, maar het gaat om winnen en daar slagen we te vaak niet in.”
Roda JC
Na de jaarwisseling komt Jong AZ op 4 januari weer in actie. Dan is Roda JC in Zaanstad de opponent.
WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong AZ – Helmond Sport 2-2 (1-1)

Keuken Kampioen Divisie
Opstelling Jong AZ: Mees Bakker; Joey Jacobs, Jorn Berkhout, Maxim Gullit, Juan Familia-Castillo (46. Tijs Velthuis); Peer Koopmeiners, Kenzo Goudmijn, Zico Buurmeester (62. Soulyman Allouch); Håkon Evjen (62. Millen Baars), Thijs Oosting, Mo Taabouni.
Opstelling Helmond Sport: Rowen Koot; Boyd Reith, Orhan Džepar (80. Jordy Thomassen), Alec Van Hoorenbeeck; Berk Cetin (90+1. Joel Roeffen); Sander Vereijken, Maxime De Bie, Lance Duijvestijn; Gaétan Bosiers (64. Arno Van Keilegom), Jelle Goselink (80. Jessy Hendrikx), Karim Loukili.
Scoreverloop: 34. Oosting 1-0, 40. Bosiers 1-1, 56. Oosting 2-1, 68. Van Keilegom 2-2.
Gele kaarten: Cetin (Helmond Sport).
Rode kaarten: –
Scheidsrechter: Robin Gansner. bron: az.nl

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl