Meeste Zaanse ploegen zijn in training, een enkele club zelfs twee keer in de week

Zaanstad- Wat is de beste manier om als hoofdtrainer met amateurvoetballers om te gaan tijdens de coronawinter en de lockdown? Heeft het zin om twee keer in de week te trainen? De meeste ploegen trainen een keer per week. Bij Fortuna in Wormerveer komen de selectiespelers wel twee keer per week bij elkaar. Daar pakken ze ook krachttrainingen mee. Zaken als opdrukken en om fysiek fit te blijven.
De meeste trainers doen hun best de trainingen met viertallen nog uitdagend te houden. In Westknollendam zijn de voetballers van cvv Blauw-Wit sinds vorige week zaterdag maar weer gestart om toch niet te lang stil te blijven staan en in de hoop dat er in januari weer kan worden gevoetbal. Als dat gebeurt moet je er niet te lang uitliggen, aldus assistent trainer Robert Venbroek die afgelopen zaterdag samen met Pieter van Netten onder prima omstandigheden in Westknollendam weer op het natuurgras stond: “Natuurlijk is het lekker dat je nog met voetbal bezig kunt zijn, maar een echte training met felle duels en wedstrijdechte situaties, daar snakken we naar. Nu wordt er in groepen van vier getraint, komen de groepjes tien minuten na elkaar het veld op om de training te starten. We hebben evengoed lekker getraint, diverse afwerkingsvormen gedaan, wat passen en trappen en wat techniek oefeningen die de spelers zelf mochten bepalen. Om het balgevoel er toch in te houden` klinkt het uit Venbroeks mond.
Ook de Zaanse voetbaltrainer Carl Ern laat zijn manschappen bij Jong Holland in Alkmaar maar eens per week opdraven. Daar trainen ze wat ontspannener dan anders en dat gebeurt iedere donderdag avond. Ern was in zijn nopjes met de besproken contractverlenging. Sommige clubs gaan al met hun hoofdtrainer in gesprek om te kijken of de neuzen nog dezelfde kant op staan. In Alkmaar bleek dit het geval.
De jeugd mag nog wel dueleren om de bal en normaal trainen. Veel clubs spelen onderlinge toernooien. Het thema is Sinterklaas en vele jongelingen zijn onrustig in het lijf vanwege alle spanningen. Hoe lekker is het dan dat je als jeugdvoetballer nog lekker tegen een bal mag trappen. Voor de onderlinge binding binnen de club is het een prima middel om dichter bij elkaar te komen en de krachten met tea