Jong AZ ontvangt zaterdag 5 december TOP OSS

Zaanstad- Jong AZ tracht zaterdag de knappe overwinning op Go Ahead Eagles een passend vervolg te geven. De ploeg van trainer Michel Vonk speelt dan op het AFAS Trainingscomplex om 14:00 uur tegen TOP Oss. De Alkmaarders maakten dinsdag een einde aan een reeks zonder zege. In De Adelaarshorst werd het 0-1. Thijs Oosting maakte uit een vrije trap de enige treffer van de avond.
Topscorerslijst
Oosting scoorde in Deventer zijn vijfde doelpunt van het seizoen. De Emmenaar stijgt daarmee naar de tweede plaats in de topscorerslijst van Jong AZ. Mo Taabouni staat nog altijd bovenaan met zeven goals.
Clean sheet
Jong AZ hield tegen Go Ahead Eagles voor het eerst dit seizoen de nul. Ondanks grote druk van Kowet hielden keeper Beau Reus en zijn defensie het doel schoon.
Doelpuntloos
TOP Oss speelde een week geleden doelpuntloos gelijk tegen NAC Breda. Vooralsnog werd er alleen gewonnen van FC Dordrecht (2-0) en FC Den Bosch (2-0). Verder werd er vier keer gelijkgespeeld en zeven keer verloren.
Zeventiende
De ploeg van trainer Klaas Wels bezet momenteel de zeventiende plaats. Daarmee staat TOP één plek lager dan Jong AZ, maar wel met een wedstrijd minder gespeeld.
Van der Heijden
Dennis van der Heijden is de topscorer van TOP Oss. De spits was in dertien wedstrijden goed voor drie doelpunten.
Kunst en Margaret
De statistieken van eerdere wedstrijden tussen Jong AZ en TOP Oss zijn in balans. Beide ploegen wonnen drie keer. De Alkmaarders boekten in de laatste ontmoeting een van hun zeges. Op 13 januari 2020 werd het 3-1 door treffers van Des Kunst (2x) en Richonell Margaret.
Arbiter
De wedstrijd staat zaterdag onder leiding van Sam Dröge. De arbiter wordt langs de lijnen bijgestaan door Remco Miedema en Jeroen van der Waaij. Thijs Dogterom is aangesteld als vierde official.
Live
Jong AZ – TOP Oss is te volgen via het Twitter-account van AZ en live te zien op FOX Sports 1.
Volgend duel
Op zaterdag 12 december speelt Jong AZ zijn laatste uitduel van 2020. Dan gaat de ploeg op bezoek bij titelkandidaat SC Cambuur.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl