Jong AZ reist dinsdag af naar De Adelaarshorst

Zaanstad- Jong AZ reist dinsdag af naar De Adelaarshorst. De ploeg van trainer Michel Vonk gaat in Deventer op bezoek bij Go Ahead Eagles. De wedstrijd wordt om 18:45 uur afgetrapt.
De Alkmaarderse beloften leden in de laatste wedstrijd een nederlaag tegen NEC. De bezoekers uit Nijmegen kwamen in de eerste helft al op een 0-2 voorsprong. Jong AZ ging op zoek naar de aansluitingstreffer, maar de opponenten zorgden na rust voor de beslissing: 0-3.
Gorter
Jay Gorter speelde van 2015 tot 2018 in de AZ Jeugdopleiding. De sluitpost uit Purmerend sloot hierna aan bij Go Ahead Eagles en heeft in Deventer een vaste basisplaats.
Bakker
AZ-jeugdexponent Justin Bakker speelt sinds afgelopen zomer voor Go Ahead Eagles. De centrumverdediger maakte sinds 2011 deel uit van de AZ Jeugdopleiding en speelde 94 wedstrijden voor Jong AZ. Dit seizoen kwam hij tot dusverre twee keer in actie voor Kowet. De afgelopen jaargang gaf Bakker bij Jong AZ nog een fraaie assist op de onderstaande treffer van Richard Sedláček.
Vijf overwinningen
The Eagles verloor zijn laatste wedstrijd met 3-0 van Almere City FC. Voor de ploeg van trainer Kees van Wonderen was dat de vierde nederlaag van het seizoen. Eerder boekten de Overijsselaars vijf overwinningen. Daarin werden SC Cambuur (0-2), MVV Maastricht (0-2), FC Eindhoven (3-0), Telstar (1-2) en FC Den Bosch (3-0) geklopt. Verder eindigden vier duels in een remise. Het leverde de formatie negentien punten en een tiende plaats op.
KNVB Beker
Op 26 oktober bereikte Go Ahead Eagles op spectaculaire wijze de tweede ronde van de KNVB Beker. In eigen huis werd NAC Breda met liefst 6-0 geklopt. Nog voor het het rustsignaal was er al vijf keer gescoord. In de volgende bekerronde zijn de Deventenaren gekoppeld aan Cambuur. AZ is vrijgeloot.
Druijf en Jacobs
Jong AZ en Go Ahead Eagles speelden vijf keer eerder tegen elkaar. Twee keer wonnen de geel-roden en twee keer bleef het gelijk. Jong AZ boekte één overwinning. Op 4 oktober 2019 pakten de Alkmaarders een punt in een kolkend De Adelaarshorst. Jeroen Veldmate zette de thuisploeg op voorsprong, maar in de tweede helft zorgde Sedláček voor de gelijkmaker: 1-1.
Arbiter
Jesse Rozendal heeft dinsdag de leiding over de wedstrijd. De arbiter wordt langs de lijnen bijgestaan door Marco Ribbink en Frans Ozinga. Thijs Voncken is aangesteld als vierde official.
Live
Go Ahead Eagles – Jong AZ is te volgen via het Twitter-account van AZ en live te zien op FOX Sports 1.
TOP Oss
Op zaterdag 5 december neemt Jong AZ het op tegen TOP Oss. Het duel op het AFAS Trainingscomplex – dat niet toegankelijk is voor publiek – begint om 14:00 uur. bron: az.nl

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl