Jong AZ verliest in Rotterdam

Rotterdam- Jong AZ heeft vrijdag een nederlaag geleden bij Excelsior. De ploeg van trainer Michel Vonk verloor met 4-1 in het Van Donge & De Roo Stadion. Alle doelpunten vielen na rust.
De ploegen waren voor rust in evenwicht, maar Excelsior kreeg de beste kansen. In de eerste minuut was Elias Már Ómarsson zelfs al dreigend, maar de topscorer van de Keuken Kampioen Divisie stuitte op Beau Reus. Even later was een grotere kans voor Thomas Verhaar, die veel vrijheid kreeg maar over schoot.
Sta-in-de-weg
Na een minuut of 25 kwamen de beloften meer los en werden zij voor het eerst echt gevaarlijk, toen Excelsior-captain Sander Fischer bij de tweede voorkwam dat Thijs Oosting een voorzet van Mo Taabouni kon afronden. Daarna nam Taabouni het doel zelf onder vuur, nu met keeper Maarten de Fockert als sta-in-de-weg.
Reus
De Fockert wist ook een schot van de bedrijvige Millen Baars uit de hoek te tikken en zag een aangeraakt schot van Peer Koopmeiners niet gek ver naast gaan. Tussendoor was er een grote mogelijkheid voor de thuisploeg. Ómarsson stond helemaal vrij voor doel, maar Reus voorkwam met een uitstekende save de 1-0.
Eigen goal
Tien minuten na rust maakte de IJslandse spits alsnog zijn vijftiende van het seizoen. Ómarsson was het eindstation van een Rotterdamse counter. De Alkmaarders moesten in de achtervolging en met name Taabouni was dichtbij. De volgende treffer kwam uiteindelijk ook op naam van een AZ’er, maar Tijs Velthuis schoot pardoes in eigen doel.
Slotwoord
In de slotfase maakte Ahmad Mendes Moreira er ook nog 3-0 van. Vlak voor tijd deed Des Kunst met een fraaie uithaal van afstand nog wel iets terug, maar zijn goal kwam te laat om het nog echt spannend te maken. Bovendien was het slotwoord voor Excelsior, want in blessuretijd schoot Stijn Meijer via Koopmeiners de 4-1 binnen.
WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
SBV Excelsior – Jong AZ 4-1 (0-0)
Keuken Kampioen Divisie
Opstelling SBV Excelsior: Maarten de Fockert; Siebe Horemans (90+2. Jaimy Buter), Sander Fischer, Hervé Matthys, Nathan Tjoe-A-On; Julian Baas (90+1. Joshua Eijgenraam), Reuven Niemeijer (90+2. Dave van Delft), Brandon Ormonde-Ottewill; Dylan Seys (75. Ahmad Mendes Moreira), Elias Már Ómarsson, Thomas Verhaar (84. Stijn Meijer).
Opstelling Jong AZ: Beau Reus; Robin Lathouwers, Jorn Berkhout (81. Des Kunst), Tijs Velthuis, Maxim Gullit; Peer Koopmeiners, Mohamed Taabouni, Kenzo Goudmijn; Millen Baars (81. Soulyman Allouch), Thijs Oosting, Juan Familia-Castillo (70. Yusuf Barasi).
Scoreverloop: 56. Ómarsson 1-0, 67. Velthuis 0-2 (e.d.), 83. Mendes Moreira 3-0, 88. Kunst 3-1, 90+3. Meijer 4-1.
Gele kaarten: Familia-Castillo (Jong AZ).
Rode kaarten: –
Scheidsrechter: Luca Cantineau. bron: az.nl

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl