Jeugdzaalvoetbalclinic van ervaren zaalvoetbalcoach Hjalmar Hoekema bij FC Zaanstreek

Zaanstad- In het zaalvoetbal is het speelveld kleiner dan op het veld waardoor spelers onder de voortdurende druk van de tegenstander veel balcontacten hebben en veel 1 tegen 1 duels spelen.
Een speler zal daarom sneller moeten denken en handelen hetgeen een betere balbeheersing en techniek vereist. Hoe beter de techniek, hoe hoger de mogelijke handelingssnelheid.
Tijdens de laatste paar jeugdtrainingen van Zaalvoetbalclub FCZSW/FC Zaanstreek in het Sportcentrum Trias in Krommenie werd er afgelopen twee vrijdag avonden al veel aandacht besteed aan het verbeteren van de functionele basistechniek. Een goede balaanname, snel handelen, de vrije ruimte zoeken, inspelen en door bewegen, vrijlopen of uit de dekking komen. De ruimtes groot houden in balbezit, omschakelen bij balverlies en de ruimte kleiner maken wanneer er moet worden verdedigd.
In de werkwijze van Hjalmar Hoekema staat, net als de visie van Zaalvoetbalvereniging FC Zaanstreek, de individuele ontwikkeling van jeugdzaalvoetbal spelers centraal. Hoekema is KNVB medewerker zaalvoetbalontwikkeling, KNVB (assistent) coach Women Futsal, KNVB coach U19 Futsal, Futsal coach ZVV Volendam dat uitkomt in de eredivisie Zaalvoetbal van de KNVB.
Onder leiding van Hjalmar Hoekema zal er vrijdag avond intensief getraind worden om onder andere de functionele basistechniek van spelers van de jo13- 1, 2 en 3 te verbeteren en te verfijnen. In het nieuwe jaar (2e seizoenshelft voorjaar) is FC Zaanstreek nog op zoek naar spelers vanaf 9/10 jaar die voor FC Zaanstreek jo11-1 willen spelen.
Aanmelden of reageren kan per email op info@fczaanstreek.nl

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl