Owen Wijndal blijft staan in duel Oranje tegen Bosnië & Herzegovina

Zaanstreek- Het Nederlands elftal speelt vanavond om 18:00 uur om de Nations League in de Amsterdam Arena tegen Bosnië & Herzegovina.Bondscoach Frank de Boer kiest er waarschijnlijk voor om vier wisselingen door te voeren ten opzichte van afgelopen woensdag. Maar Owen Wijndal mag blijven staan.
De bedoeling van bondscoach Frank de Boer was om tijdens het vriendschappelijke duel tegen Spanje veel van zijn internationals speelminuten te geven. De Boer is zoekende naar zijn ideale formatie voor de Nations League-wedstrijden. Vanavond tegen Bosnië-Herzegovina en woensdag tegen Polen. In de met 1-1 afgesloten wedstrijd maakte streekgenoot Owen Wijndal een prima indruk en het lijkt erop alsof Frank de Boer niet meer om Wijndal heen kan. Ook RTV Zaanstreek was lovend over de Zaandijker jongeling. Die vermeldden het volgende:
Volgens het NOS-kwartet Arno Vermeulen, Jeroen Elshoff, Jeroen Grueter en Jeroen Stekenburg was het plan van De Boer om zondag tegen Bosnië de hele verdediging van het duel met Spanje niet meer op te stellen. “Hij had denk ik Van Aanholt, Blind, De Vrij en Dumfries in zijn hoofd”, aldus Stekelenburg. “Maar haal die Wijndal er nu nog maar eens uit.”
De zich razendsnel ontwikkelende linksback van AZ is een speler voor de toekomst. Deze maand wordt hij pas 21 jaar. En dat betekent dat Oranje nog jaren plezier aan de Zaankanter beleven. Hij toont bravoure die helemaal niet irritant is. “Ontwapenend op een goede manier” is het oordeel van het NOS kwartet.
In een interview na afloop toonde Wijndal zich ook tevreden. Verdedigende taken goed verrichten en ook aanvallend meedoen. Dat liep tegen Spanje als bijna vanzelf. Zijn bijdrage aan de goal was groot. Zijn pass stelde Donny van Beek in staat te scoren mede om dat Wijndals teamgenoot Stengs de bal slim liet lopen. Deze wedstrijd heeft Wijndal er – net als bij AZ – zo’n tien tot elf kilometer op zitten.
“Of ik heb laten zien dat ik de komende jaren de vaste linksback van Oranje kan worden? Ik denk het wel. Ik heb tegen de beste voetballers van de wereld laten zien dat ik het aankan. Maar het is aan mij om het vaker te laten zien”, beseft Wijndal zich terdege.
En op de vraag of hij zondag zal starten in de basis antwoord hij met een brede glimlach dat dit aan de trainer is. ‘Maar ik hoop het natuurlijk wel!’ De NOS commentatoren Arno Vermeulen, Jeroen Elshoff, Jeroen Grueter en Jeroen Stekenburg waren eensluidend in hun oordeel: om Owen Wijndal kan De Boer niet meer heen na woensdag.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl