Onderling toernooi in bijzijn van selectiespelers voor de jongste jeugd van SVA

Assendelft- Bij SVA werd afgelopen zaterdag een onderling toernooi voor de jongste jeugd afgewerkt.
Het was een drukke ochtend op het complex gelegen aan de Communicatieweg in Assendelft Noord.
De reden: Zaterdag 14 november zijn er twee onderlinge toernooitjes georganiseerd. Om 09:00 mochten de O8 en O9 lichting starten, waarna de O10 & O11 om 11:00 volgde. De begeleiding was in handen van de selectie van SVA, spelers van de O17/O19 en een aantal van de ‘vaste’ trainers en leiders.
Zoals gezegd mochten de jongens en meisjes van de O8 en O9 om 09:00 starten in de regen, maar van dat slechte weer was weinig te merken bij de spelers! De teams waren compleet willekeurig ingedeeld volgens het ‘gelijke kansen’ principe, waarover je hier meer informatie kunt vinden. Het toernooi bestond uit een aantal Europese grootmachten, zo waren de volgende teams aanwezig; Ajax, AZ, FC Barcelona, Real Madrid, Manchester City, Chelsea, Liverpool, Juventus, PSG en Bayern München. Op de vijf verschillende veldjes werd er vooral heel veel gevoetbald in partijtjes van 6 tegen 6. Tussen al het voetbalgeweld door werden de kinderen ook nog getrakteerd op heerlijke krentenbollen en mandarijnen van Bakkerij de Lange. Een top ochtend met veel mooie acties, prachtige doelpunten en blije gezichten!
De trainers konden heel even uitrusten, waarna iedereen weer met volle energie begon aan het tweede deel van de ochtend; de O10 en O11! Deze jongens en meiden gingen een individueel toernooi spelen. Korte wedstrijdjes van 8 minuten, waarna je na elke ronde weer willekeurig in een team werd ingedeeld. Er konden punten worden gescoord door wedstrijden te winnen en door doelpunten te scoren met het team. Zo leverde een 7-5 winstpartij 10 punten op voor de winnaars en 5 voor de ‘verliezers’. Ook tijdens dit toernooitje werden er prachtige doelpunten gescoord, mooie acties gemaakt en heel goed samengewerkt!
Na acht intensieve partijtjes leverde dit uiteindelijk een top drie op van Luuk, Alara en Joshua. Uiteindelijk heeft bijna iedereen wel een keertje met elkaar in het team gezeten. De einduitslag lag van onder tot boven dicht bij elkaar, waardoor we ook wel kunnen concluderen dat iedereen gewonnen, verloren en gescoord heeft!
Kortom, een zeer geslaagde voetbal ochtend. Bij SVA waren ze blij dat ze ondanks alle beperkingen toch zulke leuke dingen konden organiseren. En natuurlijk vrijwillig mede mogelijk gemaakt door alle spelers en speelster die hartelijk bedankt werden door de club.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl