Maand november prima maand voor debuterende Koen Bucker bij Heracles

Zaanstreek- Koen Bucker debuteerde sterk op de eerste dag van de maand november bij eredivisionist Heracles Almelo in de eredivisie. De kenners zullen ongetwijfeld weten dat de doelman via de amateurs van WSV`30 naar AZ ging om vervolgens als selectiekeeper de stap naar Heracles Almelo te maken. Normaliter is een wedstrijd tussen Heracles Almelo en FC Utrecht geen reden voor opwinding in de Zaanstreek. Deze wedstrijd werd op zondag 1 november gespeeld en werd met een 4-1 uitslag een prima uitslag voor de thuisploeg. Natuurlijk werkte John van den Brom jarenlang bij ‘onze trots’ AZ, maar zondag 1 november was het de ooit voor WSV’30 uitkomende Koen Bucker (24) de doelman die Heracles moest helpen aan de winst. RTVZ verdiepte zich in de bewandelde weg die de Wormer tot nog toe aflegde.
In 2018 meldde Bucker zich bij de ploeg uit Almelo. Na WSV’30 volgde de boomlange zoon van Wout en Carla Bucker en kleinzoon van Zaandammer Ab Poulain zijn opleiding vooral bij AZ. Daar speelde hij twee duels bij Jong AZ in de Keuken Kampioen Divisie.
Normaliter is de voormalig Zaankanter de derde goalie in Almelo, maar door de blessures van Janis Blaswich en Michael Brouwer mocht hij tegen FC Utrecht zijn debuut maken
Bucker stapte vol zelfvertrouwen de mat op. Bij tegenstander FC Utrecht zag hij Eljero Elia voor het eerst dit seizoen in de basis verschijnen. Het mocht Bucker niet verontrusten.
Het door blessures gehavende Heracles kende een bliksemstart, want binnen twee minuten stond der al een 1-0 voorsprong op het scorebord. Dit mede door een blunderende doelman Tijmen Nijhuis, die tot verbazing van alle Utrecht-spelers pardoes langs een hoekschop van Silvester van der Water dook.
Zijn collega aan de andere kant, debutant Koen Bucker, hoefde in de eerste helft nauwelijks in actie te komen. Het enige gevaar kwam van het energiek spelende Heracles.
Pas na een uur spelen leek er heel even spanning in het duel te komen. De arbiter kende de ploeg van Van den Brom een strafschop toe. In eerste instantie was het doelman Bucker die wist te redden, maar werd door Simon Gustafson toch gepasseerd. De penalty (2-1) was feitelijk het eerste schot tussen de palen van Utrecht.
Dat maakte dat het behoorlijk ambitieuze FC Utrecht met maar liefst 4-1 geklopt werd door een ploeg die verre van compleet was. Koen Bucker en zijn familie zullen ongetwijfeld een klein intiem feestje gevierd hebben.
Foto: RTVZ archief

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl