FC Zaandam Trainer Iwan Axwijk vertrekt aan einde seizoen

Zaandam- Iwan Axwijk neemt na afloop van het huidige voetbalseizoen afscheid als trainer van FC Zaandam zo werd vorige week bekend. FC Zaandam bestuurslid technische zaken Jeroen Olthof (tevens vice voorzitter) liet weten dat Axwijk zelf te kennen heeft gegeven te willen stoppen. Hij is dan twee jaar in dienst geweest bij de zaterdagtweedeklasser die inmiddels met buurman zvv Zaanlandia `fusie`gesprekken voert.
Voor FC Zaandam bleek er geen noodzaak om te breken met de trainer en waren ze redelijk tevreden met de resultaten en het functioneren. Het feit dat Axwijk er vroeg mee is gekomen geeft FC Zaandam de tijd om een nieuwe trainer te zoeken. Of dit te maken heeft met de aankomende fusie waarin de Zaandammers momenteel verkeren is niet bekend.
Kind van de club Miel Mans gaf anderhalf seizoen geleden het stokje als hoofdtrainer van FC Zaandam over aan Iwan Axwijk. Axwijk werd destijds door Miels Mans zelf getipt aan het bestuur als gegadigde. Beide spelers kwamen eerder uit voor Hellas Sport en bereikten via deze club het betaalde voetbal.
Het uit Zilvermeeuwen en Hellas Sport voortgekomen FC Zaandam zal volgend seizoen waarschijnlijk niet meer bestaan. Er zijn gesprekken gaande met zvv Zaanlandia over een nieuwe naam, clubkleuren en overige bijkomende bestuurlijke zaken. De nieuw te vormen club zal dan wel op Sportpark Hoornseveld aan de Sportlaan in Zaandam blijven spelen.
Archieffoto: Iwan Axwijk in het laatste seizoen als voetballer bij FC Zaandam

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl