Groen licht voor Hockeyclub De Kraaien

Zaanstad- Op de website van De Orkaan lazen wij dat de er groen ( misschien oranje) licht is voor Hockeyclub De Kraaien. De bouw van het Kraaiencomplex in Rooswijk (Zaandijk) kan toch doorgaan volgens Zaanstad. Omdat er al een twee jaar geleden een ‘onherroepelijk geworden’ vergunning voor de Wet natuurbescherming (Wnb) is verleend zou de hockeyclub toch kunnen verhuizen.
Die vergunning – verleend op 20 juni 2018 – werd verleend onder het PAS, het stikstofbeleid dat later volgens de Raad van State in strijd met Europese en nationale regelgeving was. Omdat de vergunning daarvoor al is verleend, heeft dat geen gevolgen.
Wat wel gevolgen kan hebben, is dat Gedeputeerde Staten van Noord-Holland de vergunning kan intrekken omdat deze niet binnen twee jaar is gebruikt. De Omgevingsdienst Noord-Holland Noord (OD NHN) zou dat moeten doen. De kans acht Zaanstad klein:
“Dit gelet op het feit dat de OD NHN zelf de suggestie heeft gedaan om voor De Kraaien gebruik te maken van de verleende onherroepelijke Wnb-vergunning.”
Na raadpleging van twee advocatenkantoren (SWDV Advocaten en Envir-advocaten) en van Adviesbureau Antea, gaat Zaanstad de procedure doorzetten aldus wethouders Breunesse en Slegers, althans, er wordt “een omgevingsvergunning verleend voor het bouwen van een clubhuis en de aanleg van sportvelden in afwijking van het bestemmingplan”. De procedure voor de omgevingsvergunning kan nog een half jaar duren.
Het nieuwe complex had aanvankelijk in maart 2018 in gebruik moeten zijn genomen. Problemen met vleermuizen, Noordse woelmuizen, rugstreeppadden, mussen en stikstof zorgden eerder voor vertraging.
Foto onderschrift: De bouw van het Kraaiencomplex in Rooswijk (Zaandijk) kan toch doorgaan volgens Zaanstad.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl