Nel Molenaar, weduwe Klaas Molenaar overleden

Heiloo- Nel Molenaar is in haar woonplaats Heiloo overleden. De weduwe van voormalig AZ-eigenaar Klaas Molenaar is 97 jaar geworden. Nel Molenaar was Lid van Verdienste bij AZ. Klaas Molenaar stond-eind jaren’70, begin jaren’80,samen met zijn broer Cees aan de basis van de successen van FC Zaanstreek en later AZ. Zij waren de eigenaren van Wastora. Het NHD(Noordhollands Dagblad) meldt hierover het volgende;
In haar woonplaats Heiloo is zondag Nel Molenaar overleden. De weduwe van Klaas Molenaar was 97 jaar. De Molenaars verwierven in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw grote bekendheid als eigenaren van het bedrijf Wastora en voetbalclub AZ’67.
Eerder dit jaar, in juni, overleed Rina Molenaar, de weduwe van Cees Molenaar. Rina Molenaar werd 88 jaar. De uit de Zaanstreek afkomstige broers Klaas en Cees Molenaar leidden voetbalclub AZ’67 in de jaren zeventig en begin jaren tachtig naar grote successen. De eigenaren van elektronicazaak Wastora (Wasmachines, Stofzuigers, Radio’s) namen in 1972 de destijds noodlijdende club over. In de jaren daarna groeide AZ’67 dankzij het beleid en de financiële injectie van de Molenaars uit tot topclub in Nederland. In 1978, 1981 en 1982 werd de KNVB Beker gewonnen. Het topjaar was 1981, toen AZ landskampioen werd, de beker won en de finale van het Uefacuptoernooi haalde.
Cees maakte het succes van 1981 niet meer mee. Hij overleed in 1979. In de loop van de jaren tachtig trok Wastora zich terug uit AZ’67. De naam van de club veranderde in die periode van AZ’67 in AZ.
Klaas Molenaar overleed in 1996 op zijn 75e verjaardag aan een hartaanval.
In het stadion van AZ is de tribune aan de lange zijde tegenover de hoofdtribune vernoemd naar de Molenaars. Ook in de Hout, het vroegere stadion van AZ, heette dat deel van het stadion al de Molenaar tribune. foto: az.nl

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl