Jong AZ doet zichzelf tekort in Almere

Almere- Jong AZ is vrijdag tegen een onnodige nederlaag bij Almere City FC aangelopen. De ploeg van trainer Michel Vonk deed weinig onder voor de koploper, maar verzuimde zelf te scoren en zag de thuisploeg in de slotfase wel toeslaan: 2-0.
Vlak voor de aftrap werd Mo Taabouni gehuldigd. De jongeling werd onlangs door de trainers en aanvoerders in de Keuken Kampioen Divisie uitgeroepen tot Beste Talent van de Eerste Periode. Hij kreeg daarvoor in Almere het bijbehorende Bronzen Schild uitgereikt.
Publieksgeluid
Bij de wedstrijd was vanwege de overheidsregels rond het coronavirus vanzelfsprekend geen publiek aanwezig, maar dat was wel te horen. De wedstrijd kende namelijk een primeur: voor het eerst was bij een wedstrijd in het Nederlandse betaald voetbal publieksgeluid in het stadion te horen.
Scrimmage
Het aanzienlijke verschil op de ranglijst was op het veld niet terug te zien. Jong AZ deed niet onder voor de lijstaanvoerder, die in de beginfase wel dominant was. De serieuze dreiging beperkte zich echter tot een schot van Thomas Verheydt en een scrimmage-situatie.
Op gang
De beloften kwamen gedurende de eerste helft steeds beter op gang en namen Michael Woud flink onder vuur, maar de Almeerse goalie wist pogingen van Ferdy Druijf, Mo Taabouni, Jorn Berkhout, Håkon Evjen en Peer Koopmeiners alle te keren. Aan de overzijde onderscheidde ook Beau Reus zich.
Reus
Jong AZ kwam ook weer goed uit de kleedkamer en werd dreigend via Druijf (schot gekraakt) en Taabouni (over). Almere City stond onder druk, maar de ploeg van Ole Tobiasen kreeg daarna meer grip op de wedstrijd. Oud-AZ’er Mees Kaandorp leek uiteindelijk de score te gaan openen, maar Reus voorkwam dat met een goede save.
Alsnog raak
In de slotfase sloeg Almere City alsnog toe. Eerst kopte Damon Mirani raak uit een vrije trap, drie minuten later verdubbelde Kaandorp de score met een rake streep. Daarna drongen de Alkmaarders wel nog aan, maar zij kwamen niet veel verder dan een schot net naast van Millen Baars.
WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Almere City FC – Jong AZ 2-0 (0-0)
Keuken Kampioen Divisie
Opstelling Almere City FC: Michael Woud; Bram van Vlerken, Damon Mirani, Frederik Helstrup Jensen (54. Daniël Breedijk), Delvechio Blackson; Tim Receveur, Faris Hammouti, Ryan Koolwijk (87. Anwar Bensabouh); Mees Kaandorp (87. Guillermo Gauna), Thomas Verheydt (29. Shayon Harrison), Oussama Bouyaghlafen.
Opstelling Jong AZ: Beau Reus; Robin Lathouwers, Joey Jacobs, Jorn Berkhout, Juan Familia-Castillo; Thijs Oosting, Peer Koopmeiners, Mohamed Taabouni (67. Fedde de Jong); Håkon Evjen (67. Millen Baars), Ferdy Druijf (64. Soulyman Allouch), Yusuf Barasi (84. Richonell Margaret).
Scoreverloop: 73. Mirani 1-0, 76. Kaandorp 2-0.
Gele kaarten: Mirani (Almere City FC), Barasi, Berkhout (Jong AZ).
Rode kaarten: –
Scheidsrechter: Stan Teuben. bron: az.nl

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl